İstanbul Valisi Yerlikaya: Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapılıyor

Yeşilköy’de pazar denetimine katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açıklamalarda bulundu. Pazarlardaki yoğunluğun 16.00-17.00 saatleri arasında arttığını söyleyen Yerlikaya, "Bu yoğunluğu azaltmak için oda başkanlarımızla birlikte başlattığımız bir uygulama var. Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapılıyor" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Yeşilköy’de katıldığı pazar denetiminde başlatılan yeni uygulamanın ayrıntılarını paylaştı.  Pazarlardaki yoğunluğun 16.00-17.00 saatleri arasında arttığına dikkat çeken Yerlikaya, “Bu yoğunluğu azaltmak için oda başkanlarımızla birlikte başlattığımız bir uygulama var. Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapıyor arkadaşlar” açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle:

“Geçen hafta Esenler’de bir semt pazarını ziyaret edip açıklamıştık. Şimdi burada da bunu söylememiz lazım. Maske-mesafe-temizlik kurallarının en hassas şekilde uygulanması konusunda vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Gördüğüm manzara şu, aldığımız kararın pazarlarda samimi şekilde uygulandığını görüyoruz, nedir o? HES kodu.”

İSTANBUL’DA PAZARLAR İÇİN YENİ UYGULAMA

“Saat 16.00-17.00 sıralarında pazarlarda bir yoğunluk var. Bu yoğunluğu azaltmak için oda başkanlarımızla birlikte başlattığımız bir uygulama var. Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapıyor arkadaşlar.”

“Artık dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı talimatlar da İçişleri Bakanlığımız tarafından genelge talimatlarıyla geldi. Valilikte arkadaşlarımız çalışıyor. Hemşerilerimize detaylarıyla duyuracağız.”

KESİLEN CEZA TUTARI 21 MİLYON TL

“Koronavirüs önlemlerini biz samimi olarak uygulamak zorundayız. Şu maskeyi kurallara uygun şekilde takalım. Mesafeye riayet edelim ki bundan sonra daha ileri gidecek kısıtlama tedbirlerini eğer arzu etmiyorsak.”

“Artık maske tak demiyoruz, ‘Maske indirme, can alma’ diyoruz. Sokağa çıkma. Çıkıyorsan da bu kurallara harfiyen uy ve ne yapman gerekiyorsa onu yap sonra evine git diyoruz. Evinde de misafir çağırma.”

“Denetim de bir yere kadar… Dünkü rakamları vereyim; İstanbul’da 3 milyon 319 bin 917 denetim yapmışız. Güvenlik güçlerimiz, zabıtalarımız, belediyelerimizin hepsi, tüm kurumlarımız… 21 Ağustos’tan bu yana yaptığımız denetim sayısı bu. 21 milyon TL ceza yazmışız. Bunun sadece 1 milyonu sigara yasağına yazılmış cezalar. İnşallah sigarayı bırakırlar. Onlardan anlayış, sabır bekliyoruz.”

İstanbul Valisi Yerlikaya: Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapılıyor

Yorumlar kapalı.