İstanbul Valiliği Sedat Peker’in iddialarını doğruladı

İstanbul Valiliği, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘FETÖ borsası’nı kurduğunu iddia ettiği Cihan Ekşioğlu’na koruma verildiğini doğruladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği, suç örgütü lideri Sedat Peker’in, EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu’na koruma verildiğine dair başlayan tartışmalarla ilgili açıklamasında Ekşioğlu’na koruma verildiği doğrulanarak, “C.E. isimli şahsın 07.11.2016 tarihinde koruma talebiyle Valiliğimize müracaatta bulunduğu, 14.12.2016 tarihinde (1) personel ile yakın koruma verildiği, 14.02.2017 tarihli İl Koruma Komisyonunda koruma kararının devamının uygun görüldüğü tespit edilmiştir” denildi.

31 OCAK 2019’DA KORUMA TEDBİRİNE SON VERİLDİ

14 Şubat 2018’de verilen koruma tedbirinin kaldırıldığını belirten Valilik, buna rağmen Ekşioğlu’nun 26 Mart’ta yaptığı itiraz üzerine koruma tedbirine bir süre daha devam edildiğini ve sonunda 31 Ocak 2019’da koruma tedbirine son verildiğini kaydetti. Valilik, “Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere; söz konusu haberlerde geçen ekiple koruma ve kendine koruma aracı tahsis edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği’nin açıklamasının tamamı şöyle:

“YAKIN KORUMA VERİLDİ”

Bazı basın yayın organlarında C.E. isimli şahsa ekip koruması verildiği yönündeki iddialar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı duyulmuştur.

Arşiv kayıtlarının incelenmesi neticesinde; C.E. isimli şahsın 07.11.2016 tarihinde koruma talebiyle Valiliğimize müracaatta bulunduğu, 14.12.2016 tarihinde (1) personel ile yakın koruma verildiği, 14.02.2017 tarihli İl Koruma Komisyonunda koruma kararının devamının uygun görüldüğü tespit edilmiştir.

22.02.2018 tarihinde alınan İl Koruma Komisyonu kararı ile yakın koruma tedbirinin kaldırıldığı, şahsın tedbir kararının kaldırılmasına yönelik 26.03.2018 tarihli itirazı üzerine yakın koruma tedbirine bir süre daha devam edilmiş, ancak bahse konu tedbir 31.01.2019 tarihinde İl Koruma Komisyonunda alınan karar gereği kaldırılmıştır.

Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere; söz konusu haberlerde geçen ekiple koruma ve kendine koruma aracı tahsis edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

’15 GÜN ÖNCESİNE KADAR HALA VARDI’

Valiliğin açıklamasının ardından yeni paylaşım yapan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ”İstanbul Valiliği’nin Cihan Ekşioğlu için polis koruma kararı var. Tahsisli plakası var, ancak 2019’da sonlandırıldı. Açıklamasını saygı ile karşılıyorum ancak bir yanlışlık olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kişinin yanında koruma polisleri 15 gün öncesine kadar hala vardı. Bunu bütün herkes bilmekte. Amacım sayın valilik makamını yalancı çıkarmak değil, ancak bu gerçeği tarihe not düşmektir’‘ ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği Sedat Peker'in iddialarını doğruladı

FETÖ BORSASI İDDİASI! Sedat Peker’den Cihan Ekşioğlu’na yönelik suçlama

İstanbul Valiliği Sedat Peker’in iddialarını doğruladı

Yorumlar kapalı.