İstanbul Valiliği duyurdu: Heybeliada’daki yangına ilişkin soruşturma başlatıldı

İstanbul Heybeliada'da ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Ada halkı da, insan zinciri oluşturarak ellerinde beş litrelik pet su şişeleriyle söndürme çalışmalarına destek veriyor. İstanbul Valiliği, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Heybeliada’da ormanlık alanda öğle saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

ADA HALKINDAN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına 5 arazöz, 3 helikopter ve 1 uçakla müdahale ediliyor.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, rüzgar ve lodosun etkisiyle yangının büyüme eğiliminde olduğunu belirterek, yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini, çalışmalara gönüllü kuruluşlar ve halkın da destek verdiğini söyledi.

Heybeliada’da orman ile yerleşim yerlerinin nerdeyse iç içe olduğunu, o yüzden her zaman risk bulunduğunu aktaran Gül, “Eğer süre çok uzarsa yerleşim yerlerini tehdit etme riski var. Kısa sürede söndürebilirsek korkulan olmayacak. Olağanüstü bir şey olmazsa bir süre sonra söndürülebileceğimizi düşünüyoruz, dar alanda kalarak söndürmeye çalışacağız” diye konuştu.

Yangının Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi’nin yakınında olduğunu ama şu aşamada müzeye sıçrama ihtimalinin olmadığını belirten Gül, yangın nedeniyle yaralanan ya da etkilenen kimsenin olmadığını, feribot seferlerinde de bir aksama yaşanmadığını kaydetti.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ”Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Ada sakinleri de beş litrelik pet şişelere doldurdukları sularla elden ele alevlerin büyümesini önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

İstanbul Valiliği duyurdu: Heybeliada’daki yangına ilişkin soruşturma başlatıldı

Yorumlar kapalı.