İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, görevi bırakacağını açıkladı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yaptığı açıklamada, 2021 Mart ayı sonunda yapılacak Genel Kurul'da genel müdürlüğü bırakacağını söyledi. Bali yaptığı açıklamada ayrıca, yeni genel müdür olarak Hakan Aran'ı işaret etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali düzenlediği basın toplantısında mart ayında görevini bırakacağını açıkladı. Bali, “1 Nisan 2011 tarihinden bu yana büyük bir gururla sürdürdüğüm genel müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan genel kurul tarihi itibarıyla bırakacağım.” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yaptığı basın açıklamasında yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü görevini mart ayında bırakacağını duyurdu.

35 yıl kuralına işaret eden Bali şunları söyledi: 

“Kurallarla prensiplerle yönetilen bir yeriz. Keyfi kararlara bağlı bir yer değiliz. İş Bankası’nda icrai görevde çalışmanın bir sınırı vardır. 35 yıldan fazla görev yapamayız. İcrai görev yapamazsınız. Ben bu çerçevede 1 aralık 1986’da göreve başladım. Kurallarımız işliyoruz. Sürpriz, beklenmeyen işler değil bunlar.

Böyle bir prensibimiz olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum. 10 yıl genel müdürlük yapmış durumdayım. 15 yıl üst düzey yöneticilik yeterlidir. Genç bir nesil, donanımlı bir nesil geliyor. Önlerini yollarını açın. Sadece kural itibarıyla değil, felsefesiyle de inandığım için bırakıyorum. Hayatta önemli olan şeylerden biri de final yapabilmektir.

Hayatta bazıları para ile malla vedalaşmaz, bazıları da makamla vedalaşamaz.

Çok daha ileri boyutlara bankayı taşıyacağız. Her bir arkadaşımızın pozisyonu ikame edecek en az 3 arkadaşımız var. Biz burada, ehliyete, likayata düzgün bir yarış ortamına sahibiz. Üst düzey bir yöneticinin bu ortamı sağlama sorumluluğunu yanı sıra gerektiği zaman köşeye çekilmesi gerekiyor.”

İŞ BANKASI’DAN KAP AÇIKLAMASI

İş Bankası’nın KAP’a yaptığı açıklamada, “Sayın Adnan Bali, resmi kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi halinde Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hakan Aran‘ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini üstlenebilecek kişi olarak düşündüğünü açıklamıştır” ifadesi kullandı.

İş Bankası 16. Genel Müdürü Adnan Bali kimdir, kaç yaşında, nereli?

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran kimdir?

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, görevi bırakacağını açıkladı

Yorumlar kapalı.