İş Bankası 16. Genel Müdürü Adnan Bali kimdir, kaç yaşında, nereli?

İş Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bali'nin 6 Ocak itibari ile görevinden istifa ettiği açıklandı. Son günlerde adı sık sık gündem olan Adnan Bali'ni hayatı merak konusu oldu. Adnan Bali kimdir, kaç yaşında ve memleketi neresi? İşte Adnan Bali'nin hayatı...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bali görevinden ayrılıyor. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan Adnan Bali’nin yaşamı merak konusu oldu. “Adnan Bali kimdir, Adnan Bali’nin memleketi neresi ve yaşı kaç ” sorularına cevap arayan vatandaşlar, Bali’nin görevinden ayrılmasının ardından ne iş yapacağını da araştırıyor. İşte Adnan Bali’nin kariyeri ve hayatı…

ADNAN BALİ KİMDİR?

Adnan Bali 1962 yılında Gaziantep İslahiye’de doğdu. İş Bankası A.Ş’nin 16. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi bankacı olarak çalıştı. Bankacılık sektöründe birçok kademede görev alan Adnan Bali, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Adnan Bali, İngilizce biliyor.

İlk olarak İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak 1986 yılında göreve başlayan Bali, ardından Fon Yönetimi Müdürlüğü’nde 1994 yılında Müdür Yardımcısı oldu.

Bali 3 yıl sonra 1997’de Grup Müdürü olarak görev aldı. Ardından bir yıl sonra Fon Yönetimi Müdürü olarak göreve başladı.

ADNAN BALİ’NİN KARİYERİ

Adnan Bali ilk olarak 2002 yılında Şişli Şube’de müdür oldu.

2004 yılında isöe aynı pozisyonda Galata Şubesi’ne geçti.

Ardından Adnan Bali, 30 Mayıs 2006 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

5 yıl devam eden Genel Müdür Yardımcılığı görevinden sonra 2011 tarihinde Ersin Özince’nin yerine, Genel Müdür olarak atandı.

İş Bankası’nda 35. yılını tamamlayan Adnan Bali, göreve geldiğinde 138.4 milyar lira olan aktif büyüklüğü, 2020’nin eylül sonunda 364.3 milyar liraya ulaştırdı.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ve Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Adnan Bali aynı zamanda;

-Türkiye Bankalar Birliği ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi,

-Institute of International Finance (IIF), Institut International D’Etudes Bancaires (IIEB) Üyesi,

-Darüşşafaka Cemiyeti’nin ise Yüksek Danışma Kurulu Üyesi.

İş Bankası 16. Genel Müdürü Adnan Bali kimdir, kaç yaşında, nereli?

Yorumlar kapalı.