İran’da koronavirüs sebebiyle cuma namazları iptal edildi

İran'da koronavirüs salgını nedeniyle bu Cuma tüm eyalet merkezlerinde cuma namazları iptal edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cuma İmamları Politika Belirleme Konseyi Başkanı Hacı Ali Ekberi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ülkedeki tüm eyalet merkezlerinde bu haftaki cuma namazlarının iptal edildiğini söyledi.

İran devlet televizyonunun haberine göre Ekberi, “Koronayı Önleme ve Mücadele Merkezi tarafından alınan karara göre, cuma namazı bu hafta tüm eyalet merkezlerinde iptal edilmiştir.” ifadesini kullandı.

Ekberi, ilçelerde cuma namazıyla ilgili kararın ise Veliyi Fakih’in (ülke lideri Ali Hamaney) temsilcileri, vali ve eyalet sağlık müdürleri tarafından alınacağını belirtti.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 92’ye, vaka sayısının ise 2 bin 922’ye yükseldiğini duyurmuştu.

Başkent Tahran’da salgın öncesi insanların yoğun şekilde bulunduğu kamuya açık alanlar zorunlu kalınmadıkça kullanılmıyor.

TÜM EYALETLERE YAYILDI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kovid-19’un salgın bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, “Koronavirüs neredeyse bütün eyaletlerimize yayıldı. Bir anlamda bu, dünyadaki birçok ülkenin enfekte olduğu küresel bir hastalıktır. Tedbir ve iş birliğiyle bu sorunu en kısa zamanda aşmamız gerekmektedir.” dedi.

Ruhani, “Uzman sağlık kadrolarımızın desteği ve halkımızın irade ve iş birliğiyle mümkün olan en kısa sürede en az kayıpla bu krizi aşacağımıza söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

İran’da koronavirüs sebebiyle cuma namazları iptal edildi

Yorumlar kapalı.