Instagram ana ekranı değişiyor!

Instagram ana ekranı güncelleme ile büyük bir değişime uğruyor. İlk olarak beta programına katılan kullanıcılara denetilen bu yeni ana ekran, şimdi de tüm kullanıcılar için geçerli olacak. TikTok benzeri kısa videolar özelliği Reels ile rekabeti kızıştıran Instagram, yeni ana sayfa için Reels ve alışveriş özelliği üzerine yoğunlaşıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram yeni güncelleme ile birlikte, beğeni butonunun yeri alt kısımdan üstte taşınnıyor. Yani artık DM ile birlikte arama ve beğenileri görebileceğiniz butonlar yer alacak. Yeni gönderi oluşturma butonunun da üstte yer aldığı görünüyor. Ancak beta kullanıcılarında şu an için arama butonu üstte taşınmış durumda.

Alt kısıma ise Reels sekmesi ve Alışveriş sekmesi eklenmiş durumda. Aslında Instagram Reels videoları sekmesi uzun süredir bir çok kullanıcıda yer alıyor. Şimdi ise bu özellik herkese açılacak. Bu sekmeye gelerek bu kısa videolardan öne çıkanları izleyebilir ya da siz de böyle bir video çekebilirsiniz.

Instagram ana ekranı değişiyor!

Instagram alışveriş özelliği sekmesi de daha önce keşfet bölümünde yer alıyordu. Bu yeni güncelleme ile birlikte, ayrı bir sekme olarak ana sayfaya eklendi. Instagram alışveriş sekmesinde, mağazaları bulmak, editör tarafından seçilen paylaşımlara göz atmak mümkün. Yine bu sekmede karşımıza rehberler özelliği çıkıyor.

Bu özellik ile birlikte, Instagram işletme hesabı olan kullanıcılar mağaza açarak katalog oluşturabiliyor. Kullanıcılar bu kataloğu bir rehber haline getirerek, rehberler kısmından ulaşılmasını sağlayabiliyor.

Instagram ana ekranı değişiyor!

Yeni özellik henüz her hesaba tanımlanmış değil. Şu an için Reels sekmesinin eklendiği ancak Instagram alışveriş özelliği sekmesinin henüz her kullanıcıya sunulmadığı aktarılıyor.

Instagram ana ekranı değişiyor!

Yorumlar kapalı.