İngiltere’den ‘Şampiyonlar Ligi’ hamlesi: Türkiye’yi kırmızı listeye aldı, gelen yolculara 10 gün karantina

İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeye aldı: Gelen yolculara 10 gün karantina

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere, Şampiyonlar Ligi finali nedeniyle Türkiye’yi kırmızı listeye aldı.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngilizlerin 17 Mayıs’tan itibaren tatile gidebilecekleri ülkelerin listesini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı, bu akşamki basın toplantısında İngilizlerin yurt dışı tatillerini yapabileceklerini açıkladı ancak gidilebilecek ülkelerin listesi çok kısa.

Bunlar arasında İsrail, Singapur, Portekiz, Falkland Adaları, Yükseliş, St Helena, Tristan da Cunha, Cebelitarık, Faroe Adaları, İzlanda ve Brunei bulunuyor.

Listede Yeni Zelanda ve Avustralya da var ancak ülkelerin kendi kısıtlamaları var ve şu anda turistleri kabul etmeleri mümkün değil.

Fransa, Yunanistan ve İspanya henüz listede değil, yani İngilizlerin bu yaz tatile gidip gidemeyeceklerini öğrenmeler için en az 7 Haziran’a kadar beklemeleri gerekecek.

Türkiye, Nepal ve Maldivler kırmızı listede; ülkelerine dönen İngilizlerin 14 gün boyunca bir otelde karantinada kalması ve ayrıcalık için 1,750 sterlin ödemesi gerekecek.

Bununla birlikte Manchester City ile Chelsea arasında Türkiye’de yapılması planlanan Şampiyonlar Ligi Finali’nin ne olacağı merak konusu.

Grant Shapps, taraftarlara Türkiye’deki maça gitmemelerini söyledi ve “Maalesef Türkiye’yi kırmızı listeye koymak zorundayız. Bunun birtakım sonuçları olacak. Şampiyonlar Ligi için taraftarlar Türkiye’ye seyahat etmemeli. Federasyon bu konuda UEFA ile görüşüyor. Finale ev sahipliği yapmayı çok isteriz ancak son karar UEFA’nın” diye ekledi.

İngiltere’den ‘Şampiyonlar Ligi’ hamlesi: Türkiye’yi kırmızı listeye aldı, gelen yolculara 10 gün karantina

Yorumlar kapalı.