İngiltere’de öldürülen milletvekilinin ailesi açıklama yaptı: Hoşgörülü olun ve anlamaya çalışın

İngiltere'de Muhafazakar Parti milletvekili David Amess'in hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının terör eylemi olduğu bildirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra Polis Teşkilatı Komiser Yardımcısı ve Terörle Mücadele Ulusal Koordinatörü Dean Haydon, olayın terörizm bağlantılı olduğunu belirtti.

Haydon, ilk soruşturmanın, saldırının dini aşırıcılıkla bağlantılı bir motivasyonu bulunabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Londra Polisi’nden yapılan açıklamada da, soruşturmanın Terörle Mücadele Birimi tarafından yürütüldüğü duyurulurken, ismi verilmeyen saldırganın 25 yaşında ve İngiliz vatandaşı olduğu aktarıldı.

Soruşturma kapsamında polislerin şu anda Londra’da iki adreste arama yaptığı belirtilen açıklamada, “(Saldırganın )Tek başına hareket ettiğine inanılıyor ve şu anda olayla ilgili başka kimseyi aramıyoruz.” bilgisi verildi.

Soruşturmaların devam ettiği vurgulanırken, görgü tanıkları veya olay hakkında bilgisi olan herkesin polise başvurması ve ellerindeki fotoğraf ve videoları güvenlik güçleriyle paylaşması istendi.

Ailesinden açıklama

Londra polisi aracılığıyla yayımlanan bir açıklamada, Amess’in ailesi, bıçaklı saldırı sonrası “yıkık” olduklarını belirtti.

Evli ve 5 çocuğu olan milletvekilini saygıyla anan ailenin açıklamasında, “David’i güçlü ve cesur bir şekilde tanımlamak gerekir. O bir vatansever ve barış adamıydı.” denildi.

İnsanlardan farklılıklarını bir kenara bırakmalarını ve herkese nezaket ve sevgi göstermelerini istenen metinde, “Irkı, dini veya siyasi görüşü ne olursa olsun hoşgörülü olun ve anlamaya çalışın.” ifadesine yer verildi.

Aile olarak bu korkunç olayın neden meydana geldiğini anlamaya çalıştıklarını kaydeden aile, olay sonrası verilen destek mesajlarına teşekkür etti.

İngiltere’de öldürülen milletvekilinin ailesi açıklama yaptı: Hoşgörülü olun ve anlamaya çalışın

Yorumlar kapalı.