İngiltere’de korkunç olay! Hemşire 8 bebeği boğarak öldürdü

İngiltere'de özel bir hastanede yenidoğan ünitesinde görev yapan Lucy Letby isimli hemşire 8 bebeği kundakta boğarak öldürmekten 10 bebeği de öldürmeye teşebbüsten tutuklandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere dehşet verici bu olayı konuşuyor. 30 yaşındaki bebek hemşiresi Lucy Letby,Chester Hastanesi‘nin yenidoğan birimindeki ölümlerle ilgili üç yıllık bir soruşturmanın ardından tutuklandı.

Ailesi ve arkadaşları tarafından “garip kişilikli ama iyi kalpli” olarak nitelendirilen hemşire, 8 cinayet ve 10 cinayete teşebbüsle suçlanıyor.

Cheshire Polisi sözcüsü, hemşirenin suçlamalarla yüzleşmek Warrington Sulh Ceza Mahkemesine çıkacağını söyledi.

Lucy Letby, 2017’de başlayan hastanede ölümlerle ilgili soruşturma kapsamında Salı günü üçüncü kez tutuklandı. Hastanenin Mart 2015 ile Temmuz 2016 arasında çok sayıda ölümle ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından polis soruşturma başlattı. Sağlık görevlileri prematüre bebeklerin kalp ve akciğer yetmezliği nedeniyle öldüğünü tespit ettiğinde hastane içinde dahili bir soruşturma daha başlatıldı.

İngiltere’de korkunç olay! Hemşire 8 bebeği boğarak öldürdü

“GARİP KİŞİLİKLİ AMA İYİ KALPLİ”

Letby’nin arkadaşları ve ailesi, “garip ama iyi kalpli” olan yenidoğan ünitesi hemşiresinin masum olduğuna inandıklarını söyledi. Bir polis sözcüsü şunları söyledi: “Kraliyet Savcılık Servisi, Chester Hastanesindeki bir dizi bebek ölümüne yönelik devam eden soruşturma ile bağlantılı olarak Cheshire Polisine Lucy Lebty adındaki sağlık uzmanını cinayet suçlamasıyla tutuklama yetkisi verdi. Blacon Hereford, Arran Caddesi’nde yaşayan Lucy Letby, sekiz cinayet ve 10 cinayete teşebbüsle suçlanıyor”

Salı günü polis, olaya karışan tüm bebeklerin ebeveynlerinin gelişmelerden tam olarak haberdar edildiğini ve memurlar tarafından ailelere destek verildiğini söyledi. Letby, 2018 ve 2019 yıllarında polis tarafından tutuklandı, yeterli delil bulunamayıp daha fazla soruşturma yapılıncaya kadar kefaletle cezalandırıldı. Önceki tutuklamalarının ardından, Chester’ın Blacon bölgesindeki evi polis tarafından çok kez arandı.

İngiltere’de korkunç olay! Hemşire 8 bebeği boğarak öldürdü

Chester ve District Standard gazetesine 2013 yılında verdiği bir röportajda hemşire Lebty, çeşitli düzeylerde destek gerektiren bebeklere baktığını söylemişti. University of Chester’dan çocuk hemşiresi olarak mezun olan Lucy Lebty, kalifiye olmadan önce, üç yıllık eğitim süresince şu an çalıştığı birimde öğrenci hemşire olarak görev yaptı.

Letby’nin, yürütülen soruşturma kapsamında 2018 ve 2019 yıllarında da yeni doğan biriminde meydana gelen bebek ölümlerinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı. Letby, yarın Warrington Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak

İngiltere’de korkunç olay! Hemşire 8 bebeği boğarak öldürdü

Yorumlar kapalı.