İngiltere’de 108 yıllık menü bulundu: ‘Kirişlerden zaman kapsülü çıktı’

İngilitere'nin Liverpool şehrinde eski bir binanın restorasyonu sırasında 1913'ten kalma bir kafe menüsü bulundu. 'Yamen' isimli kafenin 1. Dünya Savaşı öncesi bölgenin gözde mekanlarından biri olduğu tahmin ediliyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liverpool’un ünlü Bold Caddesi’ndeki bir kafenin yenileme çalışmaları sırasında, asma kat kirişlerinde 15 Ocak 1913 Çarşamba tarihli eski bir menü bulundu.

Üzerinde ‘Yamen Kafe’ yazan menüde Rus, Hint ve Çin çayları, İrlanda yahnisi, bezelye, ıstakoz, spagetti ve çeşitli tatlı isimlerinin yazdığı ortaya çıktı.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre, Mekanın şimdiki sahibi LEAF kafenin kurucusu Natalie Haywood, 108 yıllık menünün yanı sıra kafede garsonların çalışırken giydikleri ve üzerinde ‘Yamen’ yazan bir şapka ile iskambil oyunu için kılavuz ve içecek şişeleri de bulduklarını söyledi.

Binanın asma katını daha önce ofis alanı olarak kullandığı ve şimdi bir etkinlik alanına dönüştürmek için inşaata başladıklarını belirten Haywood, kendisinin de selefi gibi özel çaylar sattığı göz önüne alındığında, keşfin ‘akıllara durgunluk veren’ ve ‘tüyler ürpertici’ olduğunu söyledi.

İngiltere'de 108 yıllık menü bulundu: 'Kirişlerden zaman kapsülü çıktı'

‘Muhtemelen Liverpool’un en gözde mekanlarından biriydi’

​​Menünün hala sağlam olduğunu söyleyen Haywood, “Birinci Dünya Savaşı’ndan önce servis edilen yemeklerin kalitesi o kadar ileri ki, muhtemelen burası Liverpool’un en gözde mekanlarından biriydi” diye konuştu.

Haywood, Bold Caddesi’nin 1900’lerde de restoran ve kafelerin bulunduğu popüler bir yer olduğunu anlatarak, “O zamanlar Liverpool çok zengindi ve dünya deniz trafiğinin büyük bir yüzdesi bu şehrin limanından geçiyordu” dedi.

Kafeye ve eserlere biraz ışık tutmaya yardımcı olmak için tarihçilerle iletişime geçtiğini söyleyen Haywood, bunları nasıl kullanacağına dair tavsiyeler için bir sanat galerisiyle de temasta olduğunu söyledi.

İngiltere’deki koronavirüs kısıtlamaları kalktığında ve inşaat tamamlandığında 108 yıllık menüdeki yemeklerden oluşan özel bir davet gerçekleştirmeyi planladığını belirten Haywood, eşyaların gelecekte birinin keşfetmesi için kasten bırakılmış olabileceğine inanıyor.

Haywood, CNN’e yaptığı açıklamada, “Kirişlerden bir zaman kapsülü çıkması gerçekten aklımı başımdan aldı” diye konuştu.

İngiltere’de 108 yıllık menü bulundu: ‘Kirişlerden zaman kapsülü çıktı’

Yorumlar kapalı.