İngiltere, Prens Philip’i son yolculuğuna uğurluyor

İngiltere Kraliçesi ikinci Elizabeth'in eşi Prens Philip'e Windsor Kalesi'nde veda edilecek. Kalenin içindeki Sen George şapelinde düzenlenecek törene halkın katılımına izin verilmiyor. Tören, televizyonlardan canlı yayınlanacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Kraliçesi ikinci Elizabeth’in eşi Prens Philip’in cenaze töreni başladı. Cenaze Prens Philip’in tasarımına katkı sunduğu özel bir cenaze arabasıyla taşınıyor. Törene Covid kuralları gereği sadece 30 kişi katılacak.

Törende Covid kuralları geçerli olacak ve herkes maske takacak, sosyal mesafeye uyacak. Cenaze aracının arkasında 3 oğlu, kızı ve 2 torunu, Prens William ve Prens Harry yürüyecek.

İngiltere, Prens Philip'i son yolculuğuna uğurluyor

Kraliçe doğrudan aracıyla Şapele gidecek. Covid kuralları gereği şapelde tek başına oturacak ve diğer tüm katılımcılar gibi maske takacak. Prens Philip’in ölmeden önce cenaze törenini ayrıntısına kadar kendisinin hazırladığı belirtiliyor.

Geçit törenine katılmayacak aile üyeleri şapele gitmek için araçla ayrılacaklar. Geçitte cenazenin arkasından yürüyecek kraliyet üyeleri devlet kapısından ayrılarak yerlerini alacaklar.

Geçit yürüyüşü başlayacak. Cenaze arkasında aile fertleri dışında üst düzey askerler ve bağlı birlikler de yürüyecekler. Kraliçe tören geçidinin ardında araçta olacak ve şapele araçla geçecek. Silah atışları yapılacak ve çanlar çalacak.

İngiltere, Prens Philip'i son yolculuğuna uğurluyor

Cenaze korteji şapele ulaşacak. Bando ulusal marşı çalacak. Tabut dükün sancağıyla sarılı olacak ve şapkası ile kılıcı da üstünde olacak. Töreni yönetecek Başpiskopos karşılayacak. Sadece 30 aile ferdi içeri geçecek ve kalanlar dışarıda bekleyecek.

Dük anısına krallık genelinde 1 dakika saygı duruşu yapılacak. Şapelde cenaze katafalka konacak. Törenin 50 dakika sürmesi öngörülüyor.

Törenin detayları kendisi tarafından planlandı. Törende çalınacak parçalara kadar kendisi seçti. Törende Covid kuralları geçerli olacak ve herkes maske takacak, sosyal mesafeye uyacak.

İngiltere, Prens Philip'i son yolculuğuna uğurluyor

Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Prens Philip’in oğlu Prens Charles, cenaze töreni için Windstor kalesine geldiler.

İngiltere, Prens Philip’i son yolculuğuna uğurluyor

Yorumlar kapalı.