İngiliz doktordan ilginç tavsiye: Böcek yiyin

İngiliz doktordan ilginç tavsiye: Doğayı korumak için protein oranı yüksek böcek yiyin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Sadece 2 lira farkla menünüzün yanına ektra hamam böceği salatası ister misiniz?”

Günümüzün dünyasında bir lokantaya gittiğiniz zaman bu soruyu duymak biraz tuhaf kaçabilir, ancak İngiliz doktor Indroneel Chatterjee, yaklaşık 7 yıldır öğle yemeklerinde genelde çekirge ve benzeri böceklerle besleniyor ve diğer insanları da böcek yemek için teşvik ediyor.

Dr. Chatterjee “Eğer onları kızartıp, üzerine de teriyaki sos eklerseniz gerçekten de çok lezzetli oluyorlar.” diyor.

Oxford Brookes Üniversitesi’nde aynı zamanda tüketici psikoloğu olan Dr Chatterjee, insanların günlük beslenmelerinde böcek olması için ve toplumu cesaretlendirmek için bazı araştırmalar yapıyor.

Yaklaşık yedi sene boyunca her gün böcek tüketen Dr. Chatterjee, “Boyutları çok büyük bile olsa çok mutlu bir şekilde böcek yiyebiliyorum. İğrenç gözükmelerinin benim için hiçbir önemi yok.”

Dünyada 2 milyarı aşkın insan böcek yiyor

Böcek yemeye literatürde “entomofaji” deniyor. Çoğunluğu Asya ülkelerinde yaşayanlar olmak üzere dünyada yaklaşık 2 milyarı aşkın kişinin böcek yediği biliniyor.

Dr. Chatterjee’ye göre böcekler sadece günlük atıştırmaları lezzetli hale getiren bir gıda ürünü değil. Böceklerle beslenmenin iklim krizinin yaşandığı günümüzün dünyasında çevreyi koruma adına da önemli bir rolü bulunuyor.

“Hayvan proteini, dünyada en sürdürülebilir olmayan protein kaynaklarından biri. Çünkü biliyorsunuz özellikle büyük baş hayvanlar çevreye önemli miktarlarda metan gazı salımı yapıyor. Bunun yanında hayvan yetiştirmek için ormanları yok ediyorlar. Tüm bu unsurların doğaya zararı oldukça fazla.”

Kaynak: Euronews

 

 

İngiliz doktordan ilginç tavsiye: Böcek yiyin

Yorumlar kapalı.