İlk akıllı telefon Nokia 9000 Communicator’ın 25. yaş günü

Akıllı telefon çağını resmen başlatan ve o dönemin efsanesi olan Nokia 9000 Communicator, doğum gününü kutluyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Ağustos 1996 tarihinde piyasaya sürülen cihaz, şimdiki telefonlarımızın atası olarak kabul edilen Nokia 9000 Communicator,  Nokia tarafından ”çok amaçlı cihaz” olarak değerlendiriliyor ve akıllı telefon çağını müjdelediği belirtiliyordu.

Akıllı telefon çağı 9000 Communicator ile başladı

Arama yapma, kişileri yönetme ve internete bağlanma işlevleri yerine getirebilen cihaz, dönemin modern kişisel dijital asistanı olarak kabul ediliyordu. O dönem için oldukça hafif kabul edilen cihaz sadece 400 gramdı, hareket halinde kullanılabilir oluşu ile öne çıkın cihazın Klavyeli tasarımı bilgisayar kullanımı hissiyatı veriyordu.

4.5 inç boyutunda 640 x 200 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip olan telefonun neredeyse masaüstü monitörü kadar ekran deneyimi sunduğu belirtiliyor. Faks ve e-posta gibi ofis görevleri için de önemli bir araç görevi görüyordu.

1996’da Hannover’da bulunan CeBIT’te görücüye çıkan telefon dönemin yaz aylarında piyasaya sürülmüştü. Cep telefonu fikrini şekillendirildiği düşünülen Communicator, özellikleri ve kısayol tuşları ve klavyeye sahip oluşu ile dönemindeki popülerliğini günümüze kadar taşımayı başarmış bir cihaz.

İlk akıllı telefon Nokia 9000 Communicator’ın 25. yaş günü

Yorumlar kapalı.