İlber Ortaylı’nın kardeşi uyardı: Şubat başına kadar eş dostla görüşmeyin

Türk Tarihçi İlber Ortaylı'nın halk sağlığı uzmanı kız kardeşi Nuriye Ortaylı, sosyal medya hesabından koronavirüsün omicron varyantına karşı uyarılarda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüsün omicron varyantının diğer varyantlara göre çok daha hızlı yayıldığı ortaya çıktı. Tüm uzmanlar halkın tedbir almasına yönelik çağrılar yaparken, Sağlık Bakanlığı herhangi bir tedbir açıklamadı.

Tüm dünya tedbir üstüne tedbir açıklarken Türkiye’de ise vaka sayıları rekor kırmaya başladı. Uyarı üstüne uyarı yapan uzmanlar, böyle giderse şubat ayında vaka sayısının 100 bini bulmasından endişe ettiklerini açıkladı.

Konuyla ilgili bir uyarı da tarihçi İlber Ortaylı’nın halk sağlığı uzmanı kız kardeşi Nuriye Ortaylı’dan geldi. Ortaylı, imkanı olan herkesin uzaktan çalışmaya geçmesi gerektiğini söyledi.

ALIŞVERİŞİ KISA TUTUN, KISA MESAFELERE YÜRÜYÜN

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ortaylı, şu ifadeleri kullandı:

“İmkanı olan herkes uzaktan çalışmaya geçsin. Yürüyebileceğiniz mesafelere yürüyün, alışverişi kısa tutun, az kalabalık saatleri seçin. Maske önemli, havalandırma çok önemli. Eş dostla görüşmeyi kesin. En azından Şubat başına kadar”

İlber Ortaylı’nın kardeşi uyardı: Şubat başına kadar eş dostla görüşmeyin

Yorumlar kapalı.