İlber Ortaylı: Asgari ücret İstanbul’da yasaklanmalı

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Ortaylı, kadına yönelik şiddet konusunda yaptığı konuşmada, erkeklerin eğitilmesi gerektiği üzerine durarak, asgari ücretin de bu kapsamda İstanbul'da yasaklanması gerektiğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykent Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen söyleşinin konuğu Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Üniversitenin Ayazağa-Maslak Yerleşkesi’nde düzenlenen söyleşide üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Ortaylı, kadın cinayetlerinden, ekonomik eşitsizliğe kadar birçok konuda değerlendirmelerini gençlerle paylaştı.

Ortaylı . “Erkek kendini geliştirmeli düşüncesiyle erkeğe önem veriliyor ama yüzde 65’i de asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücretin İstanbul’da yasak edilmesi lazım. Asgari ücret bu şehirde tatbik edilmemeli. Merdiven altı atölyelerin, uyduruk imalathanelerin, bodrum altı tekstilcilerin, garip kimyevi dericilerin bu şehirde yeri olmamalı” ifadelerini kullandı.”

İlber Ortaylı: Asgari ücret İstanbul’da yasaklanmalı

Yorumlar kapalı.