İlahiyatçı Sifil: İngiltere’de profesör ‘Öğrencilerin başları kapalı olmalı, beyin belli bir sıcaklığa ulaşınca ideal çalışır’ dedi

İlahiyatçı Ebubekir Sifil, İngiltere'de bir profesörün "Öğrencilerin başları kapalı olmalı" dediğini anlattı. Sifil, söz konusu profesörün bunu "Araştırmalarımız bize onu gösterdi ki insan beyni belli bir sıcaklığa ulaşıp onu muhafaza edince ideal çalışır" diye gerekçelendirdiğini ileri sürdü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlahiyatçı Ebubekir Sifil, Bekir Develi’nin YouTube kanalına konuk oldu. Burada eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sifil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Fatih’ projesinin hazırlık aşamasında Avrupa ülkelerine heyet gönderdiğini, İngiltere’de bir profesörün “Öğrencilerin başları kapalı olmalı” dediğini ifade etti.

Bunu kendisine söz konusu heyetlerden birinde yer alan görevlinin anlattığını belirten Sifil, bu kişinin şunları söylediğini aktardı:

“İngiltere’ye gittik. Eğitim işleriyle kim ilgilenir, araştırdık. Çok kıdemli, yaşlıca bir profesörü söyledi herkes. Gittik. ‘Size ideal eğitim ortamını anlatayım ister misiniz?’ dedi. ‘Tabii efendim’ dedik. Dedi ki, ‘Bunca yıllık çalışmalarımın bana öğrettiği neticeyi size söyleyeceğim; İdeal bir eğitim çok büyük amfilerde, salonlarda olmaz. Mümkünse 15-20 kişiyi geçmeyecek küçük mekanlarda olmalıdır. Hoca ile talebe göz hizasında bulunmalıdır. Talebe basamak sistemi olmayacak. Mümkünse hoca da talebe de yerde oturacak. Kız öğrenciler ve erkek öğrenciler ayrı ayrı olacak. Sonra, başları kapalı olacak.’ Kızların da erkeklerin de… ‘Araştırmalarımız bize onu gösterdi ki, insan beyni belli bir sıcaklığa ulaşıp onu muhafaza edince ideal çalışır’ dedi.”

İlahiyatçı Sifil: İngiltere’de profesör ‘Öğrencilerin başları kapalı olmalı, beyin belli bir sıcaklığa ulaşınca ideal çalışır’ dedi

Yorumlar kapalı.