İddiaların odağındaki Fatma Girik’in yeğeni harekete geçti

Fatma Girik'in yeğeni Fatma Ahu Turanlı, avukatı aracılığıyla Fatma Girik'in yabancı uyruklu bakıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Usta oyuncu Fatma Girik, 24 Ocak günü Covid-19 hastalığına bağlı olarak çoklu organ yetmezliği sonucu vefat etti. Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, usta oyuncunun mirasını bıraktığı yeğeni Ahu Turanlı’ya da dava açtığını belirtti.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre Günay Girik, ablasının tedavisi sırasında ihtimaller zinciri yaşandığını iddia etti: “Ablamın tedavisi sırasında hastanede bazı ihtimaller zinciri oluştuğunu düşünüyorum.
Zaten bu da ortada. Ablamın bakıcısı izinden dönüşte hastaneye geliyor ve ‘Ben biraz grip gibiyim. Koronavirüs testi yaptıralım’ diyor. Sonra testin bin lira olduğunu öğrenince yaptırmıyor.”

Günay Girik, açıklamasında miras peşinde olmadığını belirtti: “Burada kimin ne kadar ihmali varsa çıkacak ortaya. Ben paranın, mirasın peşinde değilim.

Avukatım da ihmalleri belirledi. En azından bunlar ortaya çıkarsa başka canlar da yanmaz. Bu kadar kolay olmamalı Covid’e bağlı öldü demek.

Yeğen Ahu’nun da ihmali varsa ortaya çıkacaktır. Fatma Girik’in mal varlığına tedbir konulması’ hakkında hukuki süreç Bodrum Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi’nde başlattık. Artık süreç yargıdadır.”

Yaşanan tartışmalar sonra Fatma Girik’in kuzeni ve ailenin Avukatı Taşkın Kurt’la Girik’in yeğeni olan Ahu Turanlı’dan flaş bir hamle geldi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Turanlı, Girik’in bakıcısı olan Gozel Yazyyeva’nın Covid 19 testi yaptırmadan Fatma Girik’in bakımına devam ettiği, kendisinin hasta olmasına rağmen saçlarını yıkadığı için soğuk aldığı gibi bahanelerle test yaptırmayıp Fatma Girik’i teste gerek olmadığına ikna ettiği iddia edildi.

Şikayet dilekçesinde bakıcı Gozel Yazyyeva’nın kendisine COVID-19 testi yaptırıp testin sonucu pozitif çıkmasına rağmen negatif olduğunu söyleyerek herkesten bu durumu saklayıp Fatma Girik’in hayatını tehlikeye attığı ve böylece taksirle ölüme neden olma suçunu işlediğini ileri sürülen şikayet sonrası olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Ahu Turanlı’nın avukatı ve Fatma Girik’in kuzeni Taşkın Kurt, “Ünü Türkiye’ye mal olmuş sayın Fatma Girik hakkında çıkan son günlerde bazı basın ve yayın organlarında yer alan ve kamuoyunu epeyce meşgul eden bu vahim iddialarla ilgili konu yargıdadır.” diyerek açıklamada bulundu.

İddiaların odağındaki Fatma Girik’in yeğeni harekete geçti

Yorumlar kapalı.