İBB’den SMS ile uyarı: İstanbul’daki sivrisinek kâbusu büyüyor

İstanbul'da özellikle çocukların vücutlarında yara oluşmasına neden olan sivrisinekler birçok ilçede görülmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise sivrisineklere karşı SMS yoluyla uyarıda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin ardından özellikle çocukların vücutlarında yaraya neden olan sivrisinekler birçok ilçede kâbus olmaya başladı.

Sarıyer Ferahevler Mahallesi’nde oturanlar da benzer etkiler gösteren sivrisineklerden şikayetçi. Ferah Evler Mahallesi sakinleri, sivrisinek sokmaları nedeniyle çocuklarında yaralar oluştuğunu söylerken yapılan ilaçlamaların yetersiz kaldığını öne sürdü. Ara sokak ve parklarda da ilaçlama yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, evlerinin camlarına sineklik takarak önlem almaya çalıştı.

İBB’den uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise sivrisineklere karşı SMS yoluyla uyarıda bulundu. Gönderilen mesajda, “Değerli İstanbullular, belediyemiz, göl, dere gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Bidon, havuzlar ve saksı altlığı gibi su birikebilen alanlar sivrisinekler için iyi bir üreme kaynağıdır. Bir bardak suda çevreyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep birlikte mücadele edelim” denildi.

Mesajın sonunda bir de bir animasyon filmi linki paylaşıldı.

Sivrisineklerin üreme alanlarının gösterildiği animasyon filminde “Sivrisineklerin üreme alanlarının yüzde 80’i insan eliyle oluşur” gibi bilgilere yer verildi.

İBB’den SMS ile uyarı: İstanbul’daki sivrisinek kâbusu büyüyor

Yorumlar kapalı.