Haber
İBB’den alınıp Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanan Galata Kulesi’nde giriş ücreti 30 TL’den 100 TL’ye çıktı
İstanbul’un tarihi sembollerinden Galata Kulesi’nin işletmesi İBB’den alınıp Kültür ve Turizm Bakanlığına geçince giriş ücretlerinde yüzde 200’den fazla artışa gidildi.

İstanbul’un dört bir yanını seyretmek isteyenler için şehirdeki en iyi yerlerden biri olan tarihi Galata Kulesi uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı olan BELTUR tarafından işletiliyordu. Ancak tarihi kule, 2020 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 Temmuz 2021’den itibaren Galata Kulesi Müzesi giriş ücretlerini güncelledi. Galata Kulesi giriş ücretine temmuz ayı itibariyle yüzde 200’den fazla zam yapıldı. Buna göre Galata Kulesi giriş ücretleri 1 Temmuz’dan itibaren 100 liraya yükseltildi.
Galata Kulesi ziyaret saatleri, yaz ve kış dönemine göre değişiyor. 1 Nisan – 1 Kasım arası Galata Kulesi giriş saatleri 08:30’da başlıyor. Gece 24.00’e kadar ziyaret edilebiliyor. Galata Kulesi her gün ziyarete açık.

-
Yaşam1 gün önce
Turneye giden Reha Özcan çoban köpeklerinin saldırısına uğradı: “Köpeklerin suçu yok, onların alanına biz girdik”
-
Gündem14 saat önce
Mansur Yavaş, MasterChef’ten transfer yaptı: “Bu anlamlı hizmetin bir parçası oldu”
-
Gündem2 gün önce
Rasim Ozan Kütahyalı’dan dikkat çeken Erdoğan çıkışı: ‘Erdoğan istemezse o koltuktan ayrılmayabilecek güçte’
-
Gündem1 gün önce
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, taraftarlar tarafından yuhalandı
-
Yaşam2 gün önce
2 milyonluk davada Alişan’ın tanığı eşi Buse Varol
-
Dünya2 gün önce
Yunan basınından İtalyanları kızdıracak iddia: ‘Pizzayı biz bulduk’
-
Yaşam1 gün önce
Demet Evgar, düğün günü mahalle sakinlerinden büyük tepki gördü!
-
Yaşam2 gün önce
FOX TV ana haber spikeri Gülbin Tosun Kovid-19’a yakalandı