İBB Meclisi’nde Halk Ekmek tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında Halk Ekmek büfelerinin sayısının artırılmasına karşı çıkan AKP'lilerin "CHP her sokak başına örgütçü yerleştirmek istiyor" iddiasında bulunduğunu ifade eden İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama'nın Kürt kökenli olması nedeniyle "HDP'ye yakınmış, örgüt üyesiymiş gibi gösterilmek istendiğini belirtti. AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu ve grup üyeleri sıralara vurarak, böyle bir ifade kullanmadıklarını söyledi. Meclis salonunda çıkan gerginlik kısa sürede yatıştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı 1. Meclis oturumunda gündem dışı konuşmalarda söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Halk Ekmek büfelerinin artırılması konusuyla ilgili üzücü tartışmalara şahit olduğunu anlattı.

Özkan, şunları söyledi:

“Halk Ekmek AŞ’nin Başkanvekili Özgen Nama Kürt kökenli bir kardeşimdir. Kürt kökenli olması hasebiyle kendisini sanki HDP’ ye yakın gibi göstermek, örgüt üyesiymiş gibi göstermek, bununla ilgili birtakım sözler söylemek gerçekten…. (itirazlar üzerine) Bakın sayın başkan konuşmanızı geriye sardırtırım ‘Örgüt üyesi’ diyorsunuz. Bu söylem doğru bir söylem değildir. Özgen Nama Cumhuriyetçi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, CHP gençlik kollarından bugüne kadar gelmiş arkadaşımızdır.  Ben burada İYİ Parti’nin Grup Başkan Vekili olarak konuşuyorum. Kendisine bu sözleri söylediniz. Size bunları dinlettiririm diyorum. Bakın Halk Ekmek büfeleri ile ilgili yönetim tarafından getirilmiş meselelerde sizin tarzınız şu, ‘Bu ekmeği kim satacak?’ Biz de diyoruz ki bu ekibe, kimin sattığından ziyade halkın ucuza ekmek almasını sağlamak zorundayız. İstanbul’un üçte ikisi bu ekmeğe ulaşamıyor. 40 seyyar araçla, cumartesi günü İstanbul’da Halk Ekmek dağıtımı başladı. Ortalama bir araçta bin 700 ekmek var. Bakın bakarsanız o listeye Arnavutköy’e 4 araç, Sultanbeyli’ye 3 araç yollandı. Niye biliyor musunuz? Çünkü gelir seviyesi düşük insanların daha fazla olduğu biliniyor. Bu veriler ellerimizde var. Halkın ucuz ekmeğe ulaşması sizi niye rahatsız ediyor. Öneri olarak getirilen sayıyı reddettiniz.”

“CHP İL BAŞKANINA TERÖRİST DEDİNİZ”

‘Halk Ekmek büfeleri yandaşlara, onlara-bunlara, örgüt üyelerine verilecek’ deniliyor. Ya bu dil siz için uzak bir dil değil. Genel Başkanınız da -bana düşmez ama- yani bunu söylemek zorundayım CHP İl Başkanına ‘Terörist’ diyor. Sen hakim kuvvetsin, devletsin, diğer taraftan da İçişleri Bakanı da bildiği bütün örgüt isimlerini sayıyor böyle bir yapı olabilir mi? Ülkenin yüzde 52’si yerli ve mille yüzde 48’i zillet böyle ayrıştırıcı bir dil olamaz.

Eğer bu Halk Ekmek büfelerinin 30 senedir kimlere verildiğini  öğrenmek istiyorsanız ben sizlere yardımcı olabilirim, ben sizlere bunları göndereceğim.”

https://www.youtube.com/watch?v=ySFypJotxSc

“CHP, KENDİSİ ÖRGÜT DİYOR”

AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu da CHP’nin attığı tweette örgüt lafı geçtiğini söyledi. Göksu şöyle konuştu:

“Lakin Türkiye’nin ve bizim de birey olarak çok hassas olduğumuz bir konuda açık ve aleni iftira atılmasına mutlaka cevap vermemiz gerekir. Şimdi burada Sancaktepe Belediye Başkan adayı arkadaşın etnisitesiyle ilgili kendi iç dünyasındaki şovenist ruhu, dışa yansıtmak için arkadaş böyle bir ifade kullandı. Ben şimdi size CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın bir Twittini okuyorum: ‘İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, İPA Kordinatörü BİMTAŞ Genel Müdür Yardımcısı, Nazım Akkoyun ile birlikte pandemi sürecinde İBB’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında düzenlediği toplantıya İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu ve örgüt yöneticilerimiz katıldı.’ Şimdi CHP İstanbul İl Başkanlığı kendisini tanımlarken örgüt diye tanımlıyorsa CHP’nin bir belediye başkan adayına zaten kendi teşkilat yapısını tanımlarken örgüt diye tanımlıyor. Ben buna ne diyeyim. Ben bunu söylemeyeyim de başka bir tanımlamamı yapayım. Diğer taraftan arkadaşlarımız kendi koalisyonlarını birileri ile birliktelikleri konusunda kamuya izahat yapamıyorlar. Bu arkadaşımız Türk milliyetçisi olduğun söyledi ya vatanperver olduğunu söyledi ya sonuna da infazcıyı ekledi ya yüreğin yetiyorsa Diyarbakır’daki Diyarbakır annelerin yanına gitsene. Haydi, yüreğin yetiyorsa hodri meydan.”

İBB Meclisi’nde Halk Ekmek tartışması

Yorumlar kapalı.