İBB ‘Kadına Destek Hattı’ hizmete açtı

İBB, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde, 7/24 hizmet verecek “Kadına Destek Hattı”nı hizmete açtı. Hat Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hizmet verecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, “Kadına Destek Hattı”nı tanıttı.

“444 80 86” numarası üzerinden Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça dillerinde 7/24 hizmet verecek hattın tanıtım toplantısı, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, “kadın” ve “şiddeti” yan yana konuşmanın utanç verici olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

“Tabii yeni hedefler koymak lazım. Cinsiyet eşitsizliği, erkeklerin kadına yönelik şiddet suçları, -bunları 21 yüzyılda konuşuyoruz- her geçen gün azalacağı yerde, daha fazla yer buluyor. Daha fazla can sıkıcı olaylar ya da ortamlar yaşıyoruz. Açıkçası gitgide de büyüyor. İstatistikler de böyle gösteriyor. Bu anlamda hem Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun hem İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar var. Bizim de yaptığımız araştırmalar var. Tüm istatistikler gösteriyor ki, hızlı aksiyon göstermemiz gereken bir alanı konuşuyoruz. Toplu bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var.”

İBB ‘Kadına Destek Hattı’ hizmete açtı

Yorumlar kapalı.