İBB Başkanı İmamoğlu: Diyanet 7/24 siyaset yapıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen cuma günkü hutbesinde isim vermeden Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere değinmesini eleştirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

T24 yazarı Mehmet Tezkan, İmamoğlu’nun bir grup gazeteci ile birlikte yaptığı görüşmeden notlarını aktardı. Tezkan, yazısında İmamoğlu’nun Diyanet’i eleştirdiğini şu satırlarla anlattı:

Cuma hutbesinde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine edep ve adap dersi verilmesine, milli ve manevi değerlere davet edilmesine çok içerlemiş. Çok kızmış. Açıkça ben de çok kızdım. “Diyanet 7/24 siyaset yapıyor” dedi ve ekledi: “Aynı Diyanet ‘Neden işsizliğe çare bulunmuyor?’ diye sorsa ya! Aynı Diyanet ‘Gençlerimiz neden yurt dışına gidiyor?’ diye sorsa ya” dedi.

Ah o Diyanet ah!.. Atatürk’ün adını camilere sokmayan Diyanet. 2017 yılıydı. 10 Kasım Cuma gününe denk gelmişti. Diyanet o gün bile bu ülkenin kurucusu Atatürk için bir Fatiha bile okutmadı. Bir Fatiha’yı çok gördü. Diyanet AKP’nin parçası gibi çalışıyor, sesi gibi davranıyor.

İmamoğlu “Ben imam olsam” diye söze başladı… “Yarabbim… Gençlerimizi ayrıştırmayan, gençlerimize terörist damgası vurmayan yöneticiler tarafından yönetilmek nasip et Yarabbim, diye dua ederdim” dedi. Bir imam çıkıp böyle dua edebilir mi? Allah’a böyle yakarabilir mi? Cevabını Diyanet versin.

İBB Başkanı İmamoğlu: Diyanet 7/24 siyaset yapıyor

Yorumlar kapalı.