İ harfi ile başlayan bitki isimleri

İ harfi ile başlayan bitkiler nelerdir? Hangi bitkiler İ harfi ile başlar? İ harfi ile başlayan kaç bitki vardır? Cevaplar içeriğimizde.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde 350.000 yakın bitki türü vardır. Bitkiler çiçekli bitkiler, yosunlardan oluşmaktadır. Bu bitkilerin bazıları meyve sebze verir. Peki İ harfi ile başlayan bitkiler hangileridir? Hangi bitkiler İ harfi ile başlar? İ harfi ile başlayan kaç bitki vardır?

İncir

İncir, dut familyası’ndaki küçük ağaç türleri olan Ficus caricanın yenilebilir meyvesidir. İncir, Akdeniz ve batı Asya’ya kadar yerlisi ağacı olup eski zamanlardan beri yetiştirilir. Şimdi hem meyvesi hem de süs bitkisi olarak dünya çapında yaygın olarak yetiştirilir.

İğde

İğde, bir tür meyve ve bu meyveyi veren İğde ağacı türlerine verilen genel addır. İğde Türkçe kökenli bir kelime olup küçük boy yemiş anlamındaki yiğde kelimesinden evrilmiştir. Azotu kökünde depolayabilme özelliği sayesinde en verimsiz topraklarda dahi yetişir.

İnci çiçeği

Mayıs ayının en güzel çiçeği olarak bilinen inci çiçeği, birçok farklı özelliği ve anlamı ile ön plana çıkıyor. Diğer bir ismi ile Müge olarak bilinen bu çiçek hakkında pek çok farklı detaylı bilgi öğrenebilirsiniz. Peki, inci çiçeği anlamı, özellikleri ve faydaları nelerdir? Bakımı nasıl yapılır? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

İtkuyruğu

Avrupa, Asya, Güney Amerika ve Afrika’da görülür. 20-150 cm boyunda büyüyür ve başak benzeri yaprakları vardır.

 

İ harfi ile başlayan bitki isimleri

Yorumlar kapalı.