Huawei 50 milyona ulaştı

Huawei, HarmonyOS işletim sisteminde önemli bireşik daha geçildi. Şirket 50 milyon kullanıcı sayısına ulaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bildiği gibi Google ile yaşadığı sorunlar sonrasında belirli kısıtlamalara mağruz kalan ve Android işletim sistemini kullanmasına rağmen Gmail, Youtube, Google Haritalar gibi yerleşik Google uygulamalarının kullanamayan Huawei kısa bir süre önce kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’u duyurmuştu.

CCTV News’in son raporuna göre, HarmonyOS 2 işletim sisteminin kullanıcı sayısı 29 Temmuz’  da 40 milyonun biraz üstündeydi. Yayınlanan son rapora göre ise 6 ağustos itibariyle 50 milyon kullanıcı sayısını geçti.

Güncelleme alacak eski modeller güven veriyor.

Gelişme, şirket yöneticisi Yu Chendong’un yakın gelecekte Huawei Mate 9, P10 ve diğer modellerde de yükseltmelerin olacağına dair açıklamalarından sonra geldi. Huawei 2 Haziran’da HarmonyOS sistemini resmi olarak duyurmuş ve şirket tarihinin en büyük yükseltme planını başlatmıştı. Şirket ayrıca gelecek yılın ikinci yarısından önce 100’den fazla model için yükseltmelerin geleceğini belirtti. Yaşanan bu gelişmeler eski cihazlara da güncellemelerin hızlı bir şekilde verilmesiyle beraber 50 milyon barajı aşılmış oluyor.

Huawei 50 milyona ulaştı

Yorumlar kapalı.