Hoşgeldin nasıl yazılır? Hoş geldin ayrı mı birleşik mi yazılır? Hoşgeldin kelimesinin TDK yazılışı

Genellikle misafiri karşılamak için kullandığımız bu kelimeyi günlük yazışmalarımızda da zaman zaman kullanırız. Hoş geldin TDK doğru yazılışı bitişik mi, ayrı mı yazılır diye düşünerek kararsız kalanlar hoş geldin nasıl yazılır sorusunun cevabına bu başlık altından ulaşabilirler. Pek, hoş geldin TDK sözlüğe göre doğru yazımı nasıldır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hoş geldin kelimesi, evlerimizin girişinde bile kullandığımız bir sözcüktür. İkiden fazla kelimeden oluştuğu için de birleşik mi yoksa ayrı mı yazıldığı oldukça merak edilmektedir. Peki, hoş geldin kelimesi nasıl yazılır, birleşik mi ayrı mı?

Hoş Geldin Nasıl Yazılır?

Türk Dil Kurumu’nda yer alan çevrimiçi sözlükte yapılan sorgulamaya göre hoş geldin kelimesinin doğru yazımına aşağıdan ulaşabileceğiniz gibi cümle içinde yer almış örneklere de göz atabilirsiniz.

Hoş Geldin TDK’ya Göre Doğru Yazılışı

Hoş geldin kavramı bazı insanlar tarafından birleşik bir kelime olarak kabul edilmektedir. Ancak bu yaygın olarak bilinen bir yanılgıdır. TDK sözlüğü incelendiğinde hoş geldin kavramının ayrı olarak yazıldığı dikkat çekmektedir.

Hoş Geldin Kelimesinin Cümle İçerisinde Örnekleri

Hoş geldin kavramı cümle içerisinde doğru ve yanlış yazımlarda kullanılabilmektedir. Aşağıdaki örneklerde bu durumlar karşılaştırılmaktadır.

Bize bir hoş geldin bile demeyerek ayıp ettiğini düşünüyorum.

Evin girişine hoş geldin yazılı bir paspas mı alsak?

Hoşgeldin nasıl yazılır? Hoş geldin ayrı mı birleşik mi yazılır? Hoşgeldin kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.