HKP’den, Anıtkabir görevlileri hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'e üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartları almayan görevliler hakkında suç duyurusu yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılında Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirmek istemiş ancak engelleme ile karşılaşmıştı.

HKP üyeleri Anıtkabir Komutanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından, Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” sözlerinin yazılı bayrakları ‘yasak’ olduğu gerekçesiyle, Anıtkabir’e alınmamıştı.

Anıtkabir’e ziyaretin engellemesine karşı HKP’li avukatlar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HKP; Anıtkabir Komutanı, Emniyet Görevlileri hakkında, “Görevi Kötüye Kullanılması” ve “Zor Kullanma Yetkisinin Açılması” suçlarından şikâyette bulundu.

HKP’den yapılan o açıklama:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Anıtkabir Ziyaretimizin,“Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözü yazan flamalarımızın “Yasak” olduğu gerekçesiyle engellenmesine karşı suç duyurusunda bulunduk

Partimizin pankart ve flamaları Mustafa Kemal’in “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” özlü sözünden ve kalpaklı resminden oluşmaktadır.

İşte Mustafa Kemal’in bu sözüyle, yani Cumhuriyetimizin varlık nedenini en veciz biçimde ortaya koyan bu ilkeyle sorunlu olan Anıtkabir Komutanlığı ve Ankara Emniyeti, son iki yıldır bu pankart ve flamalarımızı bahane ederek Anıtkabir içine girmemizi engellemişlerdir.

Parti kortejimiz, Tandoğan’da kurulan arama noktasından geçerek alana girmek istediğinde ilk engelleme ile burada karşılaşmış,Parti yönetici ve avukatlarımızın yasal dayanaklı itirazları ile bu noktadan geçilmiştir.

Bu kez çevik kuvvet barikatı, Anıtkabir girişinden 50 metre önce, yani Anıtkabir’e varmadan kurulmuştur önümüze. Ve burada görevli Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri provakasyon yaparak arbede başlatmışlarsa da, Partimizin kararlı yönetici ve üyelerinin soğukkanlılığıyla provakasyon zemini dağıtılmış ve bu özünde Cumhuriyet düşmanı yasak, çevik kuvvet barikatı önünde protesto edilmiştir.

Oysa Anıtkabir Ziyaret Yönetmeliği 35. Maddesi “Anıtkabir’in MANEVİ VARLIĞINA YAKIŞMAYAN her türlü tavır, hareket, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez.” şeklindedir. Mevcut durumda tamamen siyasi davranan Komutanlık ve Kolluk, bu maddeyi“HİÇBİR YAZIYA İZİN VERİLMEZ” diye yorumlamaktadır. Parti kortejimizi içeri almama sebepleri açıkça bu söze olan karşıtlıklarıdır. Yaptıkları ile açıkça “Bağımsızlık sözü Anıtkabir’in manevi varlığına yakışmaz!” demektedirler.

Bir tarafta, hürriyete ve bağımsızlığa aşık, bütün yaşamını ulusunun bağımsızlığı üzerine kuran bir önder. Bir tarafta kişi olarak yaşayabilmek için; bağımsız bir ulusun varlığını şart koşan, bunu bir hayat memat meselesi sayan Mustafa Kemal; diğer tarafta bu özlü sözü gururla taşıyan bizlerin Anıtkabir’e girişini engelleyen Anıtkabir Komutanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü…

Gerçekten de “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözü, bugün işgal altındaki vatanın bu Cumhuriyet düşmanı kolluk yetkililerinin “manevi varlığı”na yakışmamaktadır!

Açıkça Atatürk’e, Cumhuriyete, ve Cumhuriyet yasalarına karşı suç işleyen mevcut Anıtkabir Komutanı ve o gün Partimize müdahale eden kolluk hakkında bu nedenlerle, “görevi kötüye kullanmak” ve “zor kullanma yetkisinin aşılması” suçlarından suç duyurusunda bulunduk”

Bizi, büyük önderimiz Mustafa Kemal’in “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözünü haykırmaktan vazgeçirebilecek hiçbir güç tanımıyoruz.

Ve şuna eminiz: Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler!

 

Bağımsızlık Bizim Karakterimizdir!

Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz!

Yaşasın Cumhuriyet!

Halkın Kurtuluş Partisi

Genel Merkezi

HKP’den, Anıtkabir görevlileri hakkında suç duyurusu

Yorumlar kapalı.