Hıncal Uluç kimdir, öldü iddiaları doğru mu? Hıncal Uluç aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

Hıncal Uluç'un sağlık durumu son günlerde yakından takip ediliyordu. Futbol yorumcusu Hıncal Uluç yoğun bakıma kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştı. Sonrasında ise ünlü isim entübe edilmişti. Peki Hıncal Uluç öldü mü? Hıncal Uluç kimdir? Hıncal Uluç aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bayram vesilesiyle sevgili Öcal Uluç üstadımı, abimi aradım… Sesi çok kötü geliyordu… Sebebi; Hıncal abi yoğun bakıma alınmış… Allah’a Teala acil şifalar ihsan eylesin…” ifadelerini kullanmıştı. Gelişmeyi Twitter’daki hesabından duyuran Tahir Kum’un paylaşımı sonrası Uluç’un hayatı ve sağlık durumu merak edilmişti. Uluç’un sonrasında entübe edildiği öğrenilmişti. Peki Hıncal Uluç öldü mü?

HINCAL ULUÇ ÖLDÜ MÜ?

Son gelişmelere göre tedavisine yoğun bakımda devam edilen Hıncal Uluç’un enfeksiyon değerlerinin düştüğü ve ciğerlerinin de toparlandığı ifade edilmişti.
Uluç’un vefat ettiği iddiaları sosyal medyada da yayılmıştı. Ünlü ismin vefat edip etmediği merak ediliyor ancak henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Hıncal Uluç kimdir, öldü iddiaları doğru mu? Hıncal Uluç aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis’te dünyaya gelen Hıncal Uluç; Türk gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusudur. Uluç, şu anda Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmayı sürdürmektedir. Ayrıca A Spor’da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu da yapmaktadır. Ünlü isim, baba tarafından Ubıh asıllı Anne tarafından ise dedesi Kilislidir. Ayrıca anneannesi Rumeli (Arnavut, Boşnak) göçmenidir.

Uluç’un subay olan babası Fuat Uluç’un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması sebebiyle, ünlü gazeteci üç yaşına dek anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür. Hıncal Uluç’un babası Çaldıran’a tayin olduğunda ise ailesi yeniden bir araya gelmiştir.

1952 yılında Antakya’da ortaokula başlayan isim geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde bitirmiştir. 1980 yılına dek Ankara’da kalan Uluç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda yeniden Ankara’ya dönüş yapmıştır. Ankara’ya dönmesinin ardından diğer sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.

Askerden döndüğü 1967 yılında, eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlayan isim, 1980 senesinde ise Gelişim Yayınları’nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul’a gelmiştir ve Zafer Mutlu’nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazılar yazmaya başlamıştır. Son olarak hâlen Sabah’ta yazarlık yapmayı sürdürmekteydi.

Hıncal Uluç kimdir, öldü iddiaları doğru mu? Hıncal Uluç aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

Yorumlar kapalı.