Hiçbirşey nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı? Hiçbir şey TDK yazılışı

Hayatımızda kullandığımız birçok kelimenin nasıl yazıldığını karıştırabiliyoruz. Bu kelimelerden bir tanesi "hiçbir şey". Peki, hiçbirşey nasıl yazılır? TDK'ya göre hiçbir şey ayrı mı, bitişik mi yazılır? Hiçbirşey mi hiçbir şey mi hiç bir şey mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiçbirşey kelimesini gün içerisinde birçok kez kullanırız. Bu kelime TDK‘ya göre nasıl yazılır bazen karıştırabiliyoruz. Hiç bir şey nasıl yazılır? Hiçbir şey bitişik mi, ayrı mı yazılır? TDK’ya göre “hiç bir şey” kelimesinin doğru yazılışı haberimizde.

Hiçbir şey nasıl yazılır?

Hiçbirşey nasıl yazılır sorusunun TDK’ya göre cevabı: “Hiçbir şey” şeklindedir. Bunun sebebi “bir” kelimesinin birleşik yazılma kuralıdır. Ancak bazı istisnai durumlarda “bir” kelimesinin de ayrı yazıldığı görülmektedir. İlk akla gelen istisna bir şey kelimesidir. Fakat “şey” kelimesi her zaman ayrı yazılır.

hiçbirşey / YANLIŞ

hiç bir şey / YANLIŞ

hiç birşey / YANLIŞ

hiçbir şey / DOĞRU

Hiçbir şey ile örnek cümleler

Hiçbir şey beni kararımdan geri döndüremez.

Hiçbir şey bizim dostluğumuzu bozamaz.

TDK’ya göre hiçbir şey ayrı mı birlikte mi yazılır?

Türkçe sözcük olan hiçbirşey, ayrı yazılmalıdır. Zira Türkçe’de ”şey” kelimesi her zaman, söz öbeğinden ayrı yazılır. Bu yüzden doğrusu ”hiçbir şey” şeklinde olmalıdır. Hiçbir kelimesi ise bitişik yazılmalıdır. Yani ”hiç bir şey” ve ”hiçbirşey” şeklindeki yazımlar yanlıştır. Doğru yazım: hiçbir şey şeklinde olmalıdır.

Hiçbirşey nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı? Hiçbir şey TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.