Hesabına 82 dolar yerine yanlışlıkla 1.2 milyon dolar yatan kadın, parayı geri ödemeyince tutuklandı

Şerif ofisinde çalışan kadının parayı başka hesaplara aktardığı ev ve araba aldığı ortaya çıktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nde 82 dolar yerine yanlışlıkla hesabına 1.2 milyon dolar yatırılan kadın, geri ödeme yapmayınca tutuklanarak cezaevine atıldı. Şerif ofisinde çalışan kadının parayı başka hesaplara aktardığı ev ve araba aldığı ortaya çıktı.

ABD’nin Louisiana eyaletinde bir şerif ofisinde sevk memuru olarak çalışan 33 yaşındaki Kelyn Spadoni’nin hesabına 82.56 dolar yerine, yanlışlıkla 1 milyon 205 bin 619 dolar yatırıldı.

Bir finans kurumu tarafından yapılan hatanın anlaşılması üzerine iletişim kurulmak istenen kadın, telefonları açmadı. Yapılan hatalı ödemenin geri çevrilmesi için bankaya verilen talimat da paranın hesapta olmaması yüzünden başarısız oldu.

Sevk memur Spadoni’ye ulaşan polislerin paranın geri ödenmesi talebi de karşılık bulmadı. Parayı başka hesaplara aktardığı belirlenen şüpheli kadının bir ev ve araba aldığı tespit edildi.

Yanlışlıkla ödenen miktarın yüzde 75’lik kısmı başka hesaplarda bulunarak geri alındı. Ancak yetkililer yüzde 30’luk kısma ulaşmayı başaramadı.

Hesabına 82 dolar yerine yanlışlıkla 1.2 milyon dolar yatan kadın, parayı geri ödemeyince tutuklandı

Yorumlar kapalı.