Hekimler: ‘Hasta seçmekten korkuyoruz’

Vaka sayıları 50 binin üzerinde seyrederken yoğun bakımlarda boş yatak kalmadı. Uzmanlar, hasta seçme endişesi içerisinde olduklarını belirtiyor. Birçok kentte yoğun bakım doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salgında günlük vaka sayıları 50 binin üzerinde seyrederken yaşanan artış nedeniyle hastalar yoğun bakımlarda yer bulamıyor. Kentlerdeki durumu anlatan uzmanlar, yine hasta seçmek zorunda kalma endişesi taşıdıklarını ifade ederek yoğun bakımlardaki doluluğun yüzde yüze ulaştığını belirtiyor.

Yoğun bakımlarda boş yatak olmadığını vurgulayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, “Geçen hafta Ordu’da yoğun bakımlar dolu olunca diğer illeri aramaya başladık yaklaşık 5-6 ili aramamıza rağmen boş yatak bulamadık. Çorum’a kadar yoğun bakımlarda yer bulamadık. Doluluk oranı yüzde 70 boş deniyor ama bu boş yataklar koronavirüs yoğun bakımları değil. Verilerle yurttaşlar kandırılmaya devam ediyor. Koronavirüs yoğun bakımlarında doluluk oranları yüzde yüz” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIM SIRASI BEKLENİYOR

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre, ortalama günlük vaka sayısının 500’ün altına düşmediğini kaydeden Ceylan, “Mart başından beri yataklar hep dolu. İlk iki pike göre daha kötü durumdayız. Geldiğimiz noktada insanlarımız seyyar monitörlerle acil kapılarında yoğun bakım için yer bekliyor. Çok çaresiziz” dedi.

ACİL TAM KAPANMA ŞART

Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin de birinci ve ikinci pike oranla hasta sayılarında yaşanan artışa dikkat çekti. Şahin, “Antalya’da da yoğun bakım yatakları doluluğa ulaştı. Hastanelerde pandemi servislerine ek servisler açıyorlar. Hem filyasyondaki takip listeleri hem de hastane başvuruları çok arttı. Hasta yükümüz çok. Antalya da birçok kent gibi sağlık kapasitesi açısından zorlanmaya başladı” diye konuştu.

Acil servislerde bekletilen hastalar olduğuna dikkat çeken Şahin sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Yoğun bakımlarda bu hafta ve önümüzdeki hafta hasta seçmekten korkuyoruz. Bir an önce en az 28 günlük kapanma şart.”

Sağlık sistemi politikalarındaki eksikliği işaret eden Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Antep’te pandemi hastanelerinde doluluk oranı yüzde yüz. Vaka sayılarımız çok yüksek. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 53 bin sayısının doğruluğuna emin olamıyoruz” dedi.

Hekimler: ‘Hasta seçmekten korkuyoruz’

Yorumlar kapalı.