HDP: Asgari ücret 4 bin lira düzeyinde belirlenmelidir

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, yaptıkları hesaplamalara göre asgari ücretin 4 bin lira düzeyinde saptandığı taktirde işçilere, emekçilere, yoksullara ve dar gelirlilere bir ferahlama sağlanacağını ifade etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 4 Aralık’ta toplanacağını anımsattı. Asgari ücret meselesinin bütün yoksulları, emekçileri, işçileri ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Oluç, “Şu anda gelen işaretlerden öyle anlaşılıyor ki iktidar yine her zamanki gibi cüzi bir artışla bir dahaki yıla kadar bir sefalet ücreti uygulamaya devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Asgari ücrete yapılacak olan zammın her halükarda yüzde 40’ın altında olmaması gerektiğini ifade eden Oluç, “2010 yılından bugüne kadar yapılmış olan asgari ücret zamlarının ortalaması yüzde 14-15 aralığında olmuş. Böyle bir oranda zam yapılması halinde asgari ücret kesinlikle açlık ve yoksulluk sınırının çok altında olacaktır ve kabul edilebilir bir durum değildir.” diye konuştu.

Yaptıkları hesaplamalara göre asgari ücretin 4 bin lira düzeyinde saptandığı taktirde işçilere, emekçilere, yoksullara ve dar gelirlilere bir ferahlama sağlanacağını vurgulayan Oluç, “Bunun altındaki her saptama asgari ücretle geçinenler açısından baktığımızda ihtiyaca cevap vermeyen bir sonuç ortaya çıkartacaktır.” dedi.

Oluç, 2021 yılı bütçesinin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’unda görüşüleceğine dikkati çekerek komisyon görüşmelerinde çeşitli konularda önergeler verdiklerini ve bunların AKP ile MHP oylarıyla reddedildiğini anımsattı.

“SAHTE RAKAMLARLA SALGINI YÖNETEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNDÜLER”

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin yönetilemediğini belirten Oluç, “Yalan, sahte rakamlarla bir algı yönetimi yaratarak bir salgını yönetebileceklerini düşündüler. Dünyada başka hiç kimsenin aklına bu kadar irrasyonel, akıl dışı bir tutum gelmedi ama Türkiye’deki iktidar, ‘böyle yapabiliriz’ diye düşündü. Ortaya çıkan tabloyu bütün halkımız izliyor, görüyor.” ifadelerini kullandı.

HDP: Asgari ücret 4 bin lira düzeyinde belirlenmelidir

Yorumlar kapalı.