Hayvanat bahçesinde açlıktan ölmek üzere olan aslanlar yaşam mücadelesi veriyor

Sudan'ın en büyük hayvanat bahçesinde, ekonomik nedenlerden dolayı bakımı yapılamayan aslanlar yaşam mücadelesi veriyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sudan’ın başkenti Hartum’daki bir hayvanat bahçesinde açlıktan zayıf düşen aslanların görüntüsü ülkede gündem oldu.

Kuraşi Hayvanat Bahçesini ziyaret eden Osman Salih adlı kullanıcı, bir kafeste açlıktan ölmek üzere olan aslanların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşılan fotoğraflarda, yeterli beslenemeyen aslanların açlıktan zayıf düştüğü görüldü. Aslanların videosunu da paylaşan Salih, bu aslanlardan birinin açlıktan öldüğünü öne sürdü.

Yaşam mücadelesi veren aslanların görüntüsü sosyal medyada tepki çekince, Kuraşi Hayvanat Bahçesi müdürü konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ekonomik zorluklar bakımlarını zor hale getirmiş

Siyasi anlaşmazlıklar ve çatışmaların son yıllarda yoğunlaştığı Sudan’da, zaten maliyeti yüksek olan aslan bakımı daha zor hale gelmiş durumda.

Aslanların bakımı, temizliği ve beslenmesi için sorumluluğun Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğünde olduğunu savunan hayvanat bahçesi müdürü, konuyla ilgili yanıt gelmediği için aslanların durumunun daha kötüye gittiğini aktardı.

Sudanlılar kampanya başlattı

Açlıktan ölmek üzere olan aslanların görüntüsünün yayılmasından sonra birçok sosyal medya kullanıcısı, Kuraşi Hayvanat Bahçesi’ne giderek aslanları beslemek için kampanya başlattı. Kullanıcılar, veterinerlere çağrıda bulunarak gönüllü bakım talep etti.

Bu çağrının ardından hayvanat bahçesine akın eden gönüllüler, aslanları besledi ve tedavisini gerçekleştirdi.

Hayvanat bahçesinde açlıktan ölmek üzere olan aslanlar yaşam mücadelesi veriyor

Yorumlar kapalı.