Hatay’da 17 kadın ücretsiz HPV aşısı oldu

Rahim ağzı kanserini önleyen ve kadınlar için hayati önem taşıyan HPV aşısı için başlatılan ‘aşı bursu kampanyası’ sürüyor. Eczacı Cem Kılınç tarafından 3 ay önce başlatılan dayanışma kampanyası ülke geneline yayıldı ve 200'den fazla kadın ücretsiz aşılandı. Geçtiğimiz günlerde Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Gökbük köyünde 16 kadın aşılanırken, toplu aşılamanın dün yeni adresi Hatay oldu. Aşı bursuna başvuran 17 kadın, gönüllü eczacılar tarafından aşılandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BirGün’den Dilara Şimşek’in haberine göre, kadınların sahip oldukları sağlık haklarından mahrum bırakıldığını kaydeden kadınlar, “HPV aşısı ücretli olması nedeniyle birçok kadının gündemine girebilmiş değil. Bunun nedeni de piyasaların insafına terk edilmiş sağlık sistemidir. Yüzlerce kadın aşı bursu sayesinde HPV aşısına ücretsiz ulaşma imkanına sahip oldu ve artık mücadeleye dönüştü” dedi.

Eczacı Nilgün Öncel ise dayanışma kampanyanın büyüdüğüne dikkat çekti:

“Halk sağlığına katkı sunmak biz eczacıların en temel görevi. Bu yolda emek harcayan meslektaşımıza destek olmak görevimiz. Hpv aşısı bir çok ülkede geri ödeme kapsamında. Biz de Hataylı eczacılar olarak bu amaçla çıktığımız yolda farkındalık oluşturabildiysek ne mutlu bizlere. Bu proje Hatay’da katlanarak büyüyecek. Diğer illere de örnek olmasını ümit ediyorum.”

Hatay’da 17 kadın ücretsiz HPV aşısı oldu

Yorumlar kapalı.