Hasan Bilgili davasında savcıdan cezasızlık talebi: ‘Bilgili tecavüz etmedi’ dedi, Durmaz ve Şenyurt’un beraatini istedi

Veteriner kliniğinde kadın veterinere tecavüz etmek suçlamasıyla yargılanan Hasan Bilgili'nin davasında savcı, Bilgili'nin tecavüz ettiğine dair somut delil bulunamadığına kanaat getirerek tecavüzden değil cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca Bilgili'nin ortağı Durmaz ve delilleri karartan Hüseyin Şenyurt hakkında beraat istedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahibi olduğu Vcom Hayvan Hastanesi’nde ortağı Serkan Durmaz’la birlikte bir kadın veterineri darp edip ona tecavüz eden Hasan Bilgili’nin duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü. Bugünkü duruşmada savcı, sanıklar hakkındaki mütalaasını verdi. Kadın veterinerin çamaşırındaki DNA örneğinin Bilgili’ye ait olduğu tespit edilmesine rağmen sperm örneği bulunmamasından dolayı “mağdurun soyut beyanı dışında mahkûmiyetini gerektirir maddi bir bulgunun elde edilemediğine” kanaat getiren savcı, Bilgili’nin tecavüzden değil cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını istedi.

Savcı ayrıca Bilgili’nin ortağı Durmaz ve delilleri karartan Hüseyin Şenyurt hakkında beraat istedi.

ADLİYE KORİDORUNDA EYLEM

Savcının mütalaasına kadınlar tepki gösterdi. “Bu davanın kararı bizim tarafımızdan verildi” diyen üniversiteli kadınlar, yargı kararla tecavüzcülerin aklanamayacağını ifade etti. Polis, pankart açıp adliye koridorunda yürüyen kadınları engellemeye çalıştı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde akademisyen olan Hasan Bilgili, sahibi olduğu Vcom Hayvan Hastanesi’nde ortağı Serkan Durmaz’la birlikte 3 Nisan 2019’da bir kadın veterineri darp etti, çeşitli anestezi ilaçlarıyla bayılttı ve kadına tecavüz etti. Daha sonra kadın veterineri Hüseyin Şenyurt’un kliniğine götürerek delilleri kararttılar ve kadını tehdit ettiler. Bilgili, kadının şikayeti ve hastaneden aldığı rapor doğrultusunda tutuklandı fakat iki ay gibi kısa bir sürede serbest bırakıldı. Bilgili hakkında adli kontrol kararı bile çıkarılmadı.

Cezaevinden çıkan Bilgili, o dönemki Ankara Üniversitesi Rektörü ve AKP Siyaset Akademisi’nde ders veren Erkan İbiş’in onayıyla bir günde emekli edildi.

Bilgili’nin yargılandığı dava da türlü hukuksuzluklarla geçiyor. Savcı Yeter Gümüş, tecavüz edilen kadın veterinere “Ben de kadınım senin başına gelenler niye benim başıma gelmiyor” dedi. Sanık avukatları tarafından görüşleri alınması için duruşmaya getirilen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Adli Tıp Uzmanı Emel Hülya Yükseloğlu, “İç çamaşırda çıkan DNA ortak alanları, tuvaleti kullanmaktan geçmiş olabilir” gibi faili aklayacak ifadeler kullandı.

Sanık avukatları sosyal medya üzerinden gösterilen tepkileri ve sokaklara asılan afişleri mahkeme heyetine sunarak sanıklar hakkında linç kampanyası yapıldığını iddia etti ve dosya hakkında yayın yasağı talep etti.

Bilgili, Durmaz ve Şenyurt hâlâ tutuksuz olarak yargılanıyor.

Hasan Bilgili davasında savcıdan cezasızlık talebi: ‘Bilgili tecavüz etmedi’ dedi, Durmaz ve Şenyurt’un beraatini istedi

Yorumlar kapalı.