Harry Potter’ın yönetmeni filmde değiştirmek istediği tek detayı açıkladı

Christopher Columbus filmin başarısına rağmen önemli bir detayı değiştirmek istediğini söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu sene 20. yıldönümünü kutlayan Harry Potter ve Felsefe Taşı‘nın (Harry Potter and Philosopher’s Stone) yönetmeni Chris Columbus geçmişe bakınca filmdeki önemli bir detayı değiştirmek istediğini belirtti.

Polygon’a verdiği röportajda Columbus, film 2001’de vizyona girdiğinde büyük bir başarı elde etse de bir noktanın hâlâ aklını kurcaladığını ifade etti.

Columbus’a göre Harry’nin ünlü yara izinin tasarımını yapmak çok zordu ve yönetmen o dönem bunu doğru yapıp yapmadığından emin olamadığını söyledi.

Yönetmen ilk Harry Potter filmi çekildiği sırada 16 yaşından küçüklerin protezle oyunculuk yapmasının yasak olduğunu ve bu nedenle daha basit makyaj tekniklerinin kullanıldığını aktardı.

Columbus bu nedenle yara izinin asla hayalindeki kadar gerçek görünmediğini ve eğer yapabilseydi geri dönüp bu ayrıntıyı değiştirmek isteyebileceğini ifade etti.

Yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Harry’nin yara izini doğru biçimde yapmak inanılmaz derecede zordu. Bu konuda yeteri kadar dürüst davrandık mı bilmiyorum. Ama aylarca bununla uğraştık. 16 yaşından küçük çocuklarla çalışırken o zamanlar protez kullanılamıyordu. Gerçek yara izi gibi görünen bir protez kullanamadık. Geri dönüp ince ayar yapabilmeyi istediğim tek önemli ayrıntı bu.
İlk film çekildiğinde fantastik serinin yalnızca 4 kitabı yayımlanmıştı. Bu açıdan hikayenin gidişatının tam olarak bilinmemesi nedeniyle birinci filmin çekimleri bir miktar daha zorlu geçmiş.

Ancak eksik olduğu düşünülen detaylara rağmen hem film hem de kitap serisi gelmiş geçmiş en başarılı fantastik eserler arasında yer alıyor.

Kaynak: Independent

Harry Potter’ın yönetmeni filmde değiştirmek istediği tek detayı açıkladı

Yorumlar kapalı.