Halk HES’e geçit vermedi: İş makineleri dereden çıkarıldı

Ordu Korgan Çiftlik ve Çamlı Mahalle halkı, bölgede yapılması planlanan kaçak HES’e karşı halk yeniden ayaklandı. Yöre halkı güvenlik güçlerinin yolları kesmesi üzerine bahçelerden inerek çalışmayı engelledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali ile yapılan görüşmelerin ardından iş makineleri dere yatağından uzaklaştırıldı.

Korgan Çamlı’da yapılması planlanan HES projesine direnen halka CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Korgan İlçe Başkanı Mustafa Sevinç, Çatalpınar İlçe Başkanı Erkan Türkan, Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül destek verdi. Korganlı kadınların “Virüse aşı bulundu, bunlara bulunamadı” şeklindeki sloganları dikkat çekti. Asker ve polisin bir dereyi abluka altına almasına tepki gösteren CHP Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, mahkeme kararı beklenmeden, ÇED için bilirkişi heyeti gelmeden önce iş makineleri ile yapılan bu hukuksuz tecavüzü kınadığını söyledi.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre, CHP İl Başkanı Atila Şahin ve Milletvekili Mustafa Adıgüzel, direnen köy halkı ile yaptığı görüşmenin ardından Ordu Valisi Tuncay Sonel ile telefonla görüştü. Vali Sonel’e Ordu 1. İdare Mahkemesi kararını iletti. Ardından askerin megafonu ile halka konuşma yaptı. İş makineleri dereden çıkarıldı.

CHP Milletvekil Mustafa Adıgüzel şu açıklamayı yaptı:

“Ordu Korgan ilçesi Çiftlik ve Çamlı mahallelerindeki dereye HES yapmak için iş makinalarını hukuksuz bir şekilde dereye indiren şirkete karşı halk yeniden ayaklandı. Çünkü henüz mahkeme süreci tamamlanmamış, 12 Şubat’ta bilirkişi gelip inceleme yapması bekleniyordu. Firma oldu bittiye getirip, iş makinelerini güvenlik güçleri eşliğinde dereye indirdi. Tamamen hukuksuzdu. Dün benzer bir girişime halkın karşı çıkması ile iş makineleri dereden çıkarılmıştı. Bugün çok sayıda jandarma ve polis eşliğinde iş makineleri tekrar dereye indi. Bölgeye gelen bütün yollar kesildi, köylülerin alana ulaşması engellendi. Buna rağmen 300’e aşkın köylü dereye ulaşmayı başardı. Yardım çağrıları üzerine alana intikal ettik. Vatandaş ile güvenlik güçleri karşı karşıya idi. Önce askerin megafonu ile vatandaşlara konuşma yapıp sakinleştirdik. Sayın Vali ile temas kurduk ve güvenlik güçleri ile halk nazik pozisyondan uzaklaştı. İş makineleri dereden çıkarıldı. Halk da mahalle merkezinde beklemeye devam ediyor.”

Halk HES’e geçit vermedi: İş makineleri dereden çıkarıldı

Adıgüzel şöyle devam etti:

“Korgan Çamlı’da kaçak HES’e karşı halkın haklı direnişine destek verdik. Güvenlik güçlerimiz ile halkımız arasında bir olay çıkmasına müsaade etmedik. Büyük direniş sonrası iş makineleri dereden çıkarılmıştır. Başta halkımıza, Sayın Valimize, bölgede görevli Albayımız başta olmak üzere güvenlik güçlerine, kaymakam ile tüm mücadele eden herkese çok teşekkür ediyorum. Çamlı merkezde halk ile birlikte iş makinelerini götürecek araçları beklemeye devam ediyoruz.”

Halk HES’e geçit vermedi: İş makineleri dereden çıkarıldı

Yorumlar kapalı.