Hacamat nedir, nasıl yapılır? Hacamatın faydaları nelerdir?

Hacamat nedir, nasıl yapılır Hacamatın faydaları nelerdir

Cilt altı kan dolaşımını artırma, kas gevşetici etki, toksinlerin ve karbondioksitin dışarı atılmasına yardımcı olmak gibi nedenlerle yapılan hacamat vücudun herhangi bir yerinden bardak veya benzeri bir şeyle vakum yapılarak kanın çekilmesidir. Peki hacamatın faydaları nelerdir, hacamat nasıl yapılır?

Hacamat nedir?

Hacamat, yüzyıllardır alternatif tıpta uygulanan bir tedavi şekli olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son yıllarda tekrar popüler olan hacamat hakkında hala merak edilen pek çok soru bulunuyor.

Hacamat, yüzyıllardır bir sağlık yöntemi olarak uygulanan ve günümüzde de alternatif tıp adı altında yer alan bir tedavi şeklidir. Özel kupalar yardımı ile bir kan alma işlemi olan hacamat, vücudun kendi kendine atamadığı toksinlerin, vakum ile temizlenme işlemidir.

Hacamatın faydaları neler?

  • Hacamat, vücudun dışarıya atamadığı toksinlerin, ağır metallerin, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntıların temizlenmesine yardımcı oluyor.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücut direncini artırıyor.
  • Hacamat olmak nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında şifa sürecini hızlandırır.
  • Baş ağrısı, kadın erkek herkeste her yaşta görülebilen bir sağlık sorunudur. Hacamat kronikleşmiş bağ ağrılarını geçirmekte çok önemli rol oynar.

  • Hacamat kan yapımını uyarıp, kansızlık (anemi) eksikliğinin tedavisine yardımcı olur.
  • Hacamat halk arasında Sara hastalığı olarak bilinen Epilepsi nöbetlerinde nöbet şiddetini ve sayısını azaltır.
  • Hacamat tembellik ve uyuşukluğu giderip, vücudu resetler, kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar.
  • Baş dönmesi en sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. Hacamat bazı baş dönmesi türlerinin geçmesinde de çok etkilidir.
  • Vücudumuzun uyarılara ani tepki vermesine refleks denir. Hacamat refleksleri güçlendirir.
  • Hacamat bütün diş hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynar. Diş ağrısının geçmesinde de hacamattan yararlanılabilir.

Hacamat nasıl yapılır?

Deri üzerinden hacamat iğnesi ile çizilir, daha sonra bardak, kavanoz veya şişe’nin emme gücüyle kanın çekilmesi gerçekleşir. Deri altında birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat işlemi ile bu kirli kan alınmaktadır.

Hacamat, uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun bir şekilde yapılırsa, vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek bedenimizin normal formuna gelmesi sağlanmış olur.

Hacamatı kimler yaptıramaz?

Hacamat çok faydalı bir tedavi yöntemi olsa da uzmanlar herkesin yaptırmasını doğru bulmuyor. Kalp pili olanların, panik atan sorunu yaşayanların, kan tutanların, kemoterapi görenlerin, aşırı heyecanlı olanların, organ nakli olanların ve hamilelerin hacamat yaptırması önerilmiyor.

Hacamatın zararları var mı?

Hacamat bilinçsiz kişiler tarafından yanlış tedavi şekilleri ve hijyenik olmayan ortamlarda yapılırsa pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabiliyor. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabiliyor; cilt enfeksiyonları, cilt yaraları ve morlukları, ağrı ve acı.

Exit mobile version