Haberler kötü: Marmaris yangınında son durum

Marmaris'in Bördübet Koyu Adalar mevkiinde başlayan yangın rüzgarın şiddeti ile büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Bakan Kirişci, yangındaki son duruma ilişkin "Özellikle rüzgar hızındaki artış, hava sıcaklığındaki yükseliş yangının yeniden harlanmasına, alevlenmesine neden oldu. Bir kontrolsüzlük yok ama kontrol altına alınmış bir yangın da söz konusu değil" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor.

DÜN TAHLİYELER BAŞLADI

Yangın Karacasögüt ve Değirmenyanı Mahallesi istikametinde seyrederken, yol üzerindeki evlerde tahliyeler yapıldı.

Bölgede 20 konutta oturan 68 vatandaş, 13 büyükbaş, 18 küçükbaş ve 2 araç, araçlara bindirilerek iç kesimlerdeki güvenli bölgelere tahliyesi gerçekleştirildi.

MUĞLA BELEDİYESİ SON DURUMU PAYLAŞTI

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından dün son durum paylaşıldı. Açıklamada “Toparlar Mahallesi’nde soğutma çalışmaları devam etmektedir. Devam eden orman yangını tüm müdahalelere rağmen henüz kontrol altına alınamadı” ifadeleri kullanıldı.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER ENVANTERDE YOK

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bu akşam sosyal medya hesabından açıklama yaparak, 24 saattir söndürülemeyen orman yangını hakkında bilgi verdi.

Oktay’ın açıklaması şöyle:

“Maalesef ki yangında 24 saat geride kaldı. Dün karanlık bastırmadan alevlere müdahale edebilmek için bölgeye gece görüşlü helikopter desteği istemiştik. Öğrendik ki envanterde yokmuş. Bugün ise ekiplerin müdahalesine rağmen alevler rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınamadı. Havanın kararmasıyla çalışmalar yine karadan devam edecek. Zor bir gece daha bizi bekliyor. Sizlere müjdeli haberler vermek umuduyla tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum.”

Haberler kötü: Marmaris yangınında son durum

Yorumlar kapalı.