Gülistan Doku’nun ablası: Sadece görevinizi yapmanızı istiyorum, acılarımızı ne zaman dindireceksiniz?

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan 305 gündür haber alınamıyor. 11 aydır kız kardeşini bulmak için mücadele eden abla Aygül Doku, yetkililere, “Sizden sadece görevinizi yapmanızı istiyorum. Siz bu acılarımızı ne zaman dindireceksiniz?” diyerek sitem etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den beri kayıp Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, kardeşinin sadece Munzur barajında aranmasına tepki gösterdi.

Eski Vali Tuncel Sonel’e seslenen abla Doku, “305 gündür Gülistan Doku’dan en ufak bir iz yok, 305 gündür bir aile çaresizce buradan beklemektedir. Eski Vali Tuncay Sonel, ‘Sizin kızınız intihar etti Munzur’dadır size bedenini vereceğim’ demedi mi? Eski Vali Tuncay Sonel’e soruyorum; neden Munzur’da benim kız kardeşimin bedeni hâlâ verilmiyor” dedi.

‘NEDEN HÂLÂ SAĞIRSINIZ?’

Kardeşinin arama çalışmalarının yapıldığı Dinar Köprüsü üzerinde çektiği video ile yetkililere seslenen Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku şunları söyledi:

“Daha sonra bizim kızımız önceki gece zorla araca bindirilmeye çalışılmadı mı, bizim kızımız polislik olmadı mı? Madem siz bu ailenin masum olduğuna inanıyorsanız bize kızımızın bedenini niye vermiyorsunuz? Tunceli’yi bilmeyenler için söylüyorum, Tunceli avuç içi kadar bir kent, Tunceli’nin her köşesi MOBESE, her dağında kule var. Böyle bir kentte 21 yaşında bir kadından nasıl en ufak bir iz yok? Biz bir yıldır bu acıları yaşıyoruz. Bakın, bu insanlık suçudur. Ben buradayım, 600 tane vekil bakın ben buradayım, insan haklarından bahsedenler bakın ben buradayım. Lafa gelince masada kül bırakmayanlar sizler neredesiniz? 21 yaşındaki bir genç kıza sahip çıkamıyorsanız sizler niye varsınız? 21 yaşında gencecik bir kızın ailesi her gün bu şekilde acı çekiyorken sizler neden hâlâ sağırsınız?”

‘ACILARIMIZI NE ZAMAN DİNDİRECEKSİNİZ’

“Gülistan Doku’nun ailesi sizlere sesini duyurabilmesi için daha ne yapması lazım?” diye soran abla Doku, ”Hepimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne gittiğimizde cayır cayır bedenimizi yaktığımız zaman ah vah diyeceksiniz değil mi? Soruyorum size bugün 21 yaşında Gülistan’ın izine ulaşabilmek su çalışması dışında ne yapıldı?” ifadelerini kullandı.

Sudaki arama dışında çalışma yapılmadığını belirten Aygül Doku, şöyle devam etti:

“Evet, su çalışması yapıldı ilk günden beri dalgıç abilerim ‘Gülistan suda yok diyorlar’. Peki, anladık Gülistan suda yok onun dışında yetkililer gerçekten ne yapmayı düşünüyor? Ne yapacaksınız da bu ailenin acılarını dindireceksiniz? Ben çok şey istemiyorum. Ben diyorum ki 21 yaşında bir kız yok kızımın kemiklerini bana verin, daha sonra bugünleri bize yaşatanları adalet önünde hesap vermesini istiyorum. Ben sizin malınızı, rızkını istemiyorum. Ben sizden sadece görevinizi yapmanızı istiyorum. Siz bu acılarımızı ne zaman dindireceksiniz?”

Gülistan Doku’nun ablası: Sadece görevinizi yapmanızı istiyorum, acılarımızı ne zaman dindireceksiniz?

Yorumlar kapalı.