Göçmenleri yarı çıplak soyup Türkiye’ye gönderdiler!

Edirne’den Avrupa’ya gitmek üzere sınırı geçen göçmenleri yakalayan Yunanistan güvenlik güçleri, yaklaşık 100 göçmeni neredeyse çırılçıplak soyarak Türkiye’ye geri gönderdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa hayaliyle Meriç Nehri üzerinden sınırı geçen yaklaşık 100 mülteci, Yunanistan güvenlik güçleri tarafından yakalanarak, yarı çıplak bir şekilde tekrar Türkiye’ye gönderildi. Türkiye tarafına zorla geçirilen göçmenler, sınırda Türk askeri tarafından alınarak, bölgedeki toplama alanlarına götürüldü. Burada göçmenlere kıyafet, yiyecek ve içecek yardımı yapılırken, Yunanistan güvenlik güçlerinin yaptığı bu hareket ise tepki çekti.

Af Örgütü: Yunanistan insanlık dışı tedbirler alıyor

Londra merkezli insan hakları kuruluşu Amnesty International’dan (Uluslararası Af Örgütü) yapılan açıklamada da Yunanistan’ın ülkeye girmeye çalışan mültecilere karşı “insanlık dışı tedbirler aldığı” belirtildi.

Göçmenleri yarı çıplak soyup Türkiye’ye gönderdiler!

AB: Sınırların açılması kabul edilemez

Öte yandan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları ortak açıklamalarında, Türkiye’nin sınırlarını mültecilere açma kararının “kabul edilemez olduğunu” ve “bu tip siyasi baskıların reddedileceğini” kaydetti.

Hırvatistan başkenti Zagreb’deki toplantı sonrası açıklama yapan bakanlar, AB’nin sınırdaki durumdan kaygı duyduğunu Türkiye’nin “siyasi amaçları için göç konusunda baskı yapmasını kesinlikle reddettiklerini” ifade etti.

Göçmenleri yarı çıplak soyup Türkiye’ye gönderdiler!

‘Yunan adalarında ve Meriç’teki ırkçı saldırıları kınıyoruz’

Faaliyetlerini Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin ve Yunanistan Ulusal İnsan Hakları Komisyonu’nun koordine ettiği The Racist Violence Recording Network (Irkçı Şiddeti Kayıt Ağı) adlı kuruluş, son dönemde Yunan adalarında ve Meriç’te mültecilere, sığınmacılara ve insani yardım kuruluşu çalışanlarına yönelik ırkçı saldırıları kınadı.

Yapılan açıklamada, Yunan yetkililerden gerekıli güvenlik önlemlerini almaları istendi.

Göçmenleri yarı çıplak soyup Türkiye’ye gönderdiler!

Yorumlar kapalı.