Glutatyon nedir? Glutatyon faydaları nelerdir? Glutatyon tedavisi nasıldır?

Vücuttaki serbest radikallerin seviyesini azaltarak organların işlevselliğini artıran glutatyon maddesini vücut doğal yolla üretir. Ancak yaş ilerledikçe bu maddenin üretimi azalır. Bu yüzden vücuda farklı yollarla glutatyon maddesi alınır. Vücut performansını arttırdığı söylenen glutatyon serumunun etkileri nelerdir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glutatyon, hücrelere zarar verebilen reaktif oksijen moleküllerini ve serbest radikalleri hedef alıp onları yok ederek vücudu koruyan çok güçlü bir antioksidandır. Glutatyon, vücudumuzun ürettiği önemli antioksidanlardan biridir.

Üç aminoasitten oluşur: Glutamin, Glisin ve Sistein. Sağlıklı kalmak, performansınızı artırmak, hastalıkları önlemek ve yaşlanmanın etkilerinden korunmak, bağışıklık işlevi ve kronik enflamasyonun kontrol altına alınması glutatyon düzeylerinin yüksek tutulmasıyla ilişkilidir.

Glutatyon, hücrelerin enerji santralleri olan mitokondrilerin sağlıklı bir şekilde çalışması için gereklidir.

GLUTATYON SERUM VE AMPULÜN İÇERİĞİ NEDİR?

Üç maddenin birleşimidir. Bu maddelerin her biri aminoasit’tir.

-Glutamin
-Glisin
-Sistein

GLUTAMİN NEDİR, NE İŞE YARAR, FAYDALARI NELERDİR?

-Protein sentezince vazifeli bir aminoasittir.

-Glutamin insan organizmasındaki diğer hücrelere Glutamin desteği sunar.

-Kas yıkımının engellenmesine yardımcı olur.

-Hücresel yapı, hacim ve hidrasyonların korunmasında da kullanılır.

-Hücrelerin iyileşme süreçlerini hızlandırıcı etkiler sunar.

-Özellikler sporcular tarafından gıda takviyesi olarak sıklıkla tercih edilir.

-Kas onarımı ve kas ağrılarının azaltılmasında dışarıdan besin, besin takviyesi olarak alınabilir.

Glutatyon nedir? Glutatyon faydaları nelerdir? Glutatyon tedavisi nasıldır?

GLUTATYON TEDAVİSİ

Beslenme dışındaki bir diğer yöntem ise dışarıdan glutatyon almaktır. Glutatyon damardan serum olarak alınabilir. Uygulanacak doz serum ile karıştırılarak hazırlanır. Hazırlanan serum damardan 15-20 dakika içinde vücuda verilir. Hekimin önerisi doğrultusunda ortalama 8-10 seans haftada 1-2 kez olacak şekilde uygulanır.

GLUTATYON TEDAVİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Oksidatif stresi azaltır: Glutatyon işlemlerinde vücuda verilen enzim miktarları ve çeşitleri vücut üzerinde oksidatif stresi ve olası etkileri engellemiş olur. Bu operasyon yeni nesil bir uygulama türü olup dünyada yaygın biçimde kullanılır. Oksidasyon etkilerinin azaltılmasının birçok fonksiyon üzerinde yapıcı sonuçları olduğu belirtilir.

Kansere karşı: Vücutta glutatyon seviyesinin artırılması yeni kanser hücrelerinin oluşmasını engeller ve olası kanser hücrelerini ortadan kaldırır. Oksit seviyesi kanser ile doğrudan ilişkilendirildiğinden, bu seviyeyi düşürmenin kanser üzerinde olumlu etkilerinin olduğuna dair tıbbi-bilimsel çalışma mevcuttur. Bu uygulamanın bu noktada etkili olduğu kabul edilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Enerji depolaması ve vücuda aktarılması sonucunda bağışıklık sistemleri güçlenmekte ve vücutta olası hastalıklara karşı bir kalkan oluşturulmaktadır. İmmün sistemin daha efektif çalışması bu tür enzim hareketleri ile mümkün olmaktadır. Bu operasyon bağışıklığın iyileştirilmesi noktasında oldukça etkilidir.

Cildin yenilenmesini hızlandırır: Cilde istenilen nem oranını sağlayarak hücrelerin yenilenmesine ve cildin güzelleşmesini sağlar. Hücre yenilenmesi ve oksit seviyesinin azalması, doğrudan cildin iyileşmesi anlamına gelir. Bu uygulama ile daha hızlı cilt yenilenmesi elde edilir ve pH değeri bakımından olumlu sonuçlar elde edilebilir.

Sedef hastalığının etkilerini azaltır: Vücuda istenilen protein ve vitaminleri sağlaması sedef hastalığının etkilerinin azalmasını sağlar. Cilt hücrelerinin güçlenmesi deri hastalıklarının önlenmesi bakımından da önemlidir. Uygulama ile sedef ve diğer deri hastalıklarının tedavisinde olumlu sonuçlar elde edilmektedir.

Otoimmün hastalıklarına karşı savaşmaya yardımcı olur: Otoimmün hastalıklardan kaynaklanan kronik hastalıkların azalmasında etkili olur. Vücudun merkezi bağışıklık sisteminin daha efektif çalışmasına yardımcı olan bu uygulama, neredeyse tüm kronik sorunlar üzerinde olumlu etkiye sahip olarak tanımlanır. Bilimsel kaynakların hemen hepsinde otoimmün sistem rahatsızlıkları üzerindeki olumlu etkilerinin altı çizilir.

Kontrolsüz diyabetin etkisi azaltılır: Vücutta kan şekerinin yarattığı etkiyi azaltmakta diyabetin kişilerde oluşturduğu olumsuz etkileri en aza indirger. Sistematik rahatsızlıkların en ciddilerinden olan diyabet probleminin etkilerinin azaltılması ve tedaviye destek olmak bakımından uygulama son derece etkilidir.

GLUTATYON SEVİYESİNİ NASIL ARTTIRABİLİRİZ?

-Devedikeni
-Sülfür İçeren Besinler
-NAC
-a-Lipoik Asit
-B6, B9, B12 Vitaminleri ve Biotin
-Selenyum
-C & E Vitamini
-Dana Ciğer
-Elma
-Roka
-Brokoli
-Kuşkonmaz
-Sarımsak
-Ispanak
-Greyfurt

Renkli meyve ve sebzeler vücuttaki glutatyon seviyesini arttırmaya yardımcı olabilir.

Glutatyon nedir? Glutatyon faydaları nelerdir? Glutatyon tedavisi nasıldır?

Yorumlar kapalı.