Gericiler, Hande Yener’in Batman konserini hedef aldı, kampanya başlattı: ‘İfsad nesnesi bayan’

Petrolspor'un 3. Lig şampiyonu olarak 2. Lig'e yükselmesini kutlamak için Batman'da konser verecek olan Hande Yener, gericilerin hedefi oldu. Etkinliklerde Yener'in de yer alacak olması üzerine Twitter'da konserin iptal edilmesi için etiket açıldı. HÜDA PAR Batman İl Başkanı, sosyal medyadan ünlü şarkıcıyı hedef aldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig’de bulunan Batman Petrolspor’un ligi şampiyon olarak bitirmesi ve 2. Lig’e yükselmesi kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Hande Yener’in vereceği konsere karşı Twitter’da kampanya başlatıldı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

8 Mayıs Pazar günü Batman Fuar Alanı’nda yapılacak olan konser öncesinde Twitter’da açılan #KonseriİptalEdin etiketi Twitter’ın Trend Topic listesine girdi. Yener’i hedef alan ve hakaret içeren ifadeler de kullanıldı.

Çok sayıda kullanıcı da aynı etiket altında konsere karşı çıkanları eleştirdi ve Yener’e destek verdi.

Gericiler, Hande Yener'in Batman konserini hedef aldı, kampanya başlattı: 'İfsad nesnesi bayan'

HÜDA PAR İL BAŞKANINDAN YENER’E: ‘İFSAD NESNESİ BAYAN’

Ayrıca Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Batman İl Başkanı Davut Şahin, Hande Yener konserinin, “müstehcenlik içerdiğini, inançlarına ve geleneklerini aykırı olduğunu” iddia etti.

Yener için ‘ifsad nesnesi’ ifadesini kullanan Şahin, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“STK’ların, siyasi partilerin ve halkın tepkisine rağmen sevincimizi paylaşmamız gereken Petrolsporumuzun şampiyonluğu kutlamasında getirilmesi düşünülen ifsad nesnesi bayan şarkıcıyı getirme kararında direnen yöneticileri anlayamıyorum. Kime neyin hizmetini yapıyorsunuz?

Biz gençliğimizin maddi manevi güzelliğini, huzurunu ve mutluluğunu istiyor ve katkı sunmaya çalışıyoruz. Her iki dünyada zarar görecek hiç bir ortam ve durumda olmasını istemeyiz. Dolayısıyla müstehcenlik içermeyen etkinliklere tepki göstermedik.”

Gericiler, Hande Yener'in Batman konserini hedef aldı, kampanya başlattı: 'İfsad nesnesi bayan'

Gericiler, Hande Yener'in Batman konserini hedef aldı, kampanya başlattı: 'İfsad nesnesi bayan'

“REKLAMINI DAHİ ENGELLEYİN”

Öte yandan HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı ve Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, HÜDA PAR Batman Medya Birimi Başkanı Mehmet Şirin Turan, İDEAL EĞİTİM VAKFI Başkanı Mehmet Ali Doyar, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç gibi isimler de, Hande Yener’i hedef alarak konserin iptal edilmesini istedi.

‘İFSAD’ NE DEMEK?

Arapça kökenli bir kelime olan ifsad, fesat sözcüğünden türetilmiştir. Fesat, bozulmak, çürümek ve kokuşmak anlamına gelir. Dinden yana görünerek dine karşı zihin bulandırıcı şüpheler yayma eylemi olarak da nitelenen ifsad; TDK’ye göre ‘düzeni bozma, karışıklık çıkarma’ olarak tanımlanıyor.

 

Gericiler, Hande Yener’in Batman konserini hedef aldı, kampanya başlattı: ‘İfsad nesnesi bayan’

Yorumlar kapalı.