George Floyd davası bugün başlıyor

ABD’de yaklaşık 1 yıl önce polis tarafından öldürülen George Floyd’un davası bugün Minneapolis şehrinde başlıyor. Floyd’u öldüren polis Derek Chauvin, ‘ikinci ve üçüncü derece cinayet’ suçlarından yargılanacak. Chauvin'in 40 yıl hapsi isteniyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Minesota eyaletinin Minneapolis şehrinde geçen yıl Mayıs ayında gözaltına alındığı sırada polis Derek Chauvin tarafından nefessiz bırakılarak öldürülen George Floyd’un davası bugün başlıyor.

Floyd’un gözaltına alındığı sırada boynuna 9 dakika boyunca basarak nefessiz bırakan ve ardından ölümüne yol açan Derek Chauvin, ‘ikinci ve üçüncü derece kasıtsız öldürme’ suçlarından yargılanacak. İkinci derece cinayetin cezası, 40 yıl. Savcılar, kanıtlamasının daha kolay olacağı düşüncesiyle üçüncü dereceden cinayeti de iddianameye ekledi.

Davada, Chauvin’in Floyd’un ölümüne kasıtlı olarak yol açıp açmadığı sorularına yanıt aranıyor.

“GEORGE İÇİN ADALETE İHTİYACIM VAR”

Kardeşi Terrence Floyd da davaya ilişkin adalet istediklerini belirterek, “Tanrı’dan korkan bir aileyiz, biz kilise halkıyız. Bu nedenle, bu konuyu sadece bununla bitireceğim sistemden adalet istiyoruz” dedi.

Diğer bir kardeşi Philonise Floyd ise Pazar günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu anda kalbimde düzeltilemeyecek büyük bir delik var. George için adalete ihtiyacım var. Bir mahkumiyete ihtiyacımız var” diyerek adalet çağrısında bulundu.

Duruşma öncesi mahkeme önünde toplanan protestocular, “Chauvin’i mahkum edin”, “Dünya izliyor” sloganları attı.

JÜRİ 8 BEYAZ, 4 SİYAH VE 2 ÇOK IRKLI ÜYEDEN OLUŞUYOR

Minneapolis mahkeme binasında görülecek davanın Juri üyeleri de geçtiğimiz hafta belirlenmişti.

Jüri üyeliği için 100’ün üzerinde kişiyle görüşülen davada, jüri heyeti, 9 kadın ve 5 erkek üyeden oluşuyor. Ayrıca seçilen 13 jürinin 8’inin beyaz, 4’ünün siyah, 2’sinin ise çok ırklı olmasının yanı sıra yaş aralıkları da 20 ila 60 arası olarak belirlendi.

George Floyd davası bugün başlıyor

Yorumlar kapalı.