Gaziantep’te kar hayatı felç etti… Belediyeye yöneltilen tepkilerin ardından Fatma Şahin sahaya indi

Gaziantep’te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti etkisi altına aldı, yaşam adeta durma noktasına geldi. Birçok sosyal medya kullanıcısı AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne sitem etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, kar küreme çalışmaları sırasında bir işçiye “Sıkıntı ne?” sorusunu yöneltti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te sabah başlayan ve akşam saatlerinde hızlanan kar yağışı etkisini arttırdı. Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle buz tutan yollar sürücüler için çileye dönüştü. Şehir içinde ulaşımı sağlayan minibüsler ve araçlar, rampa yollarda ilerlemekte zorlandı.

Bunun üzerine tepkiler AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne yöneldi. Vatandaşlar yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de çalışmalara sokağa çıkarak müdahale edip, “#GaziantepBüyükşehir ekipleri tüm gün çalıştı ama trafiğin en yoğun anında bastıran kar bazı bölgelerde araçların durmasına sebep oldu. Çalışmaları yoğunlaştırdık” açıklamasını yaptı.

Fatma Şahin’den açıklama

Gaziantep’te etkili olan kar yağışı nedeniyle il dışına araç çıkışı durduruldu.

Vatandaşların tepkisi üzerine sokağa çıkarak çalışmalara müdahale eden Fatma Şahin, kar küreme çalışmaları sırasında bir işçiye “Sıkıntı ne?” sorusunu yöneltti.
Bu anlar sosyal medyada gündem oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de AA muhabirine, öğle saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artırdığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının eksi 3 derece olarak ölçüldüğünü aktaran Şahin, şöyle konuştu:

“51 santimetre kar yağışı. Tüm teknik ekibimizle yaklaşık 160 iş makinesi, 600 personelle sahada yaşanan tıkanmaları çözmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah şu anda sıkışık olan bölgelerin büyük bölümü açıldı. Onkoloji ve Kuzeyşehir kısmı rahatladı, havalimanı yolu açık. Abdulkadir Yüksel Bulvarı da rahatladı. Sıkıntı şu an için 2 tane tır burada devrildiği için D400 yolunda. İlgili mercilerle yolun açılması için görüştük. Üniversite bölgesinde de tıkanma var. Amacımız sabah halkımız uyandığında, işe gitmek istediğinde rahat etsin. Şu an yaşanan sorunlar, sabah yaşanmasın istiyoruz. Tüm ekip olarak çabamız bu, bu amaçla sabaha kadar çalışacağız.”

Şahin, bu sabah yaptığı açıklamada, “Gaziantep’i Adana’ya bağlayan Nurdağı çevre yolunda da yoğun kar yağışından mağdur olanlar var. Valimizin koordinasyonunda, İslahiye ve Nurdağı ilçe belediye başkanlarımız aracılığıyla ve askeri birliklerimizin desteğiyle bu vatandaşlarımıza da yardım gönderiliyor” dedi.

Validen açıklama

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda mahsur kalanlarla ilgili, “1780 araç kurtarıldı, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz.” dedi.

Gaziantep’te kar hayatı felç etti… Belediyeye yöneltilen tepkilerin ardından Fatma Şahin sahaya indi

Yorumlar kapalı.