Gazetecilik yargılanıyor! Tutsak gazeteciler hakim karşısında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Libya’da şehit düşen MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları için tutuklanan OdaTV Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, OdaTV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser 4 ay sonra bugün ilk kez yargıç karşısına çıkıyor.

‘YANINDA OLACAĞIZ’

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise MİT mensubunun kimliğine ilişkin bilgilerin Meclis’te ve sosyal medya üzerinden yayıldığının bilinmesine rağmen gazetecilerin aylardır özgürlüklerinden mahrum bırakıldığını anımsatarak Durmuş, “Bu yaşananlar Türkiye’de hukuk sisteminin çöktüğü anlamına gelmektedir. Meslektaşlarımız aylardır tecrite koşullarında yapılacak duruşmayı beklemekte. Bizler bugün meslektaşlarımızın yanında olacağız, onlar özgürlüğüne kavuşana kadar hukuksuz bir biçimde tutulduklarını her platformda dile getireceğiz” dedi.

Gazetecilik yargılanıyor! Tutsak gazeteciler hakim karşısında

‘DEVLET BAKIŞI’

Gazetecilerin yargılanacağı dosyada Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın avukatlarından Hüseyin Ersöz gazetecilerin tutuklu olduğu bu davanın, Türkiye’de basın özgürlüğüne “devlet bakışının” da bir yansıması olduğunu söyledi. Ersöz, “Bugün Türkiye’de örneğine çok az rastladığımız araştırmacı gazeteciliğin yargılandığına şahit olacağız. Bu yargılamada yapılan savunmalardan aydınlar ve halk çok ders çıkartacaktır. Bu sebeple yakından takip etmelerini öneririm. Bu dava Türkiye’deki basın özgürlüğüne bakış noktasında da belirleyici olacak” dedi.

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel savunması:

Gazetecilik yargılanıyor! İlk savunma Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’den

AYRINTILAR GELİYOR…

Gazetecilik yargılanıyor! Tutsak gazeteciler hakim karşısında

Yorumlar kapalı.