Gazeteciler İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız hakim karşısında

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama’ suçlamasıyla yargılandığı dava başladı. Yıldız ve Dükel'e destek olmak için çok sayıda CHP’li vekil ve Ergenekon ve Balyoz davalarından yargılanan emekli askerler davanın ilk duruşmasına katıldı. Yıldız, duruşma salonuna girdiği anda alkışlandı. Yıldız yumruğunu kaldırarak, kendisini alkışlayanları selamladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Astsubay Erdal Baran hakkında “Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan 6 yıl 3’er aydan 17 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle açılan davanın yargılaması Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Duruşmaya Yıldız ve Dükel’in ailesi ve yakınları, CHP milletvekilleri, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, gazeteci örgütleri, OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, haber müdürü Barış Terkoğlu, Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Tatar ve Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan emekli askerler katıldı.

Duruşma salonuna tutuklu Astsubay Erdal Baran maske ve siperlikle getirilirken, gazeteci Müyesser Yıldız sadece maske takıyordu. Duruşma salonuna Yıldız girdiğinde alkışlandı. Yıldız elini kaldırıp, tebessüm ederek kendisini alkışlayanları selamladı. Tutuksuz yargılanan gazeteci İsmail Dükel de salonda hazır bulundu.

Duruşma mahkeme başkanının dosyaya gelen belgeleri okumasıyla başladı.

Mahkeme başkanı dosyada suçlama olarak bulunan telefon tapelerini okuyarak E.B’nin verdiği bilgileri sordu. Astsubay Erdal Baran, dava dosyasına giren tapelerde istihbarat raporu diye bahsettiği bilgilerin istihbarat raporu olmadığını, kendisini önemli göstermek için öyle dediğini, söylediği pek çok şeyin “kafadan atma” olduğunu ve kendisine herhangi bir istihbarat raporu gelmediğini ifade etti.

Gazeteciler İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız hakim karşısında

Yorumlar kapalı.