Gazeteci Terkoğlu: Adil Öksüz’ün peşine düşen savcıya görevi ihmalden soruşturma başlatıldı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde kilit rol oynadığı iddia edilen Adil Öksüz için iki kez tutuklama kararı veren savcı Cihan Ergün’ün sürüldükten sonra emekliliğini istediğini ve Ergün hakkında görevini ihmal’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını yazdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde kilit rol oynadığı iddia edilen Adil Öksüz için iki kez tutuklama kararı veren savcı Cihan Ergün’ün Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı’na sürülmesinin ardından emekliliğini istediğini yazdı. Terkoğlu yazısında noterlik yapan Ergün hakkında ‘görevini ihmal’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı da açıkladı.

Terkoğlu yazısında, “Daha önce Sincan Batı Adliyesi Savcılığı’ndan Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı’na sürüldüğünü yazmıştım. 25 Ekim 2018’de tepki olarak emeklilik dilekçesi verdiğini de. “Dün FETÖ’cü olanların, kendilerine karşı olanları FETÖ’cülükle suçladıklarını” söylemiş, “Ülkeyi yönetenler gaflet ve dalalet içinde olmasınlar” diye tamamlamıştı” ifadesini kullandı.

“Bir zamanlar hükümet medyasında çıkıp konuşabilen Ergün’ün söyledikleri hoşa gitmeyince, söz söyleyecek yeri de kalmadı” diyen Terkoğlu şöyle devam etti:

“Cihan Ergün’ün emeklilik dilekçesi kabul edildi, emekli oldu. Konuştuğumuza göre avukatlık yapma hakkını da kullanmadı. Erzurum’a yerleşti. Uzundere ilçesinde noterlik yapmaya başladı.” ifadesini kullandı.

Gelgelelim hayat onun için yine de sakin ilerlemedi. Kendisine mahkeme kararıyla vâsi atanmış bir vatandaşın, hurdaya ayrılmış aracının 5 bin liraya satışındaki usul tartışması nedeniyle, hakkında soruşturma açılması istendi. Ergün’e yapılan suçlama “görevini ihmal” idi. Aslında noterlik yapan Ergün’ü avukatlık yapıyor sanan, önündeki dosyayı da okumadığı anlaşılan mahkeme, “Avukatlık kanunu” gereği Adalet Bakanlığı’na soruşturma izni için yazı yazınca işler daha da karıştı. Dosyaların oradan oraya gönderildiği, mahkeme kararı “sehven” diye düzeltilse de Ergün’ün de “lekelenmeme hakkı” için hâkimlerden şikâyetçi olduğu dosyanın hikâyesi büyüdü. Ergün de Adalet Bakanı’na 5 sayfalık bir mektup yazarak başından geçenleri anlattı. Eski bir savcı olduğu için de yargının yeni üyelerinin nerelerde hata yaptıklarını söyledi. Mektup şöyle bitiyordu: “İnsanın incinmesi, yargıyı ve adalet idesini incitir.”

Kısacası 15 Temmuz’da Adil Öksüz için iki kez tutuklama isteyen, geri çevrilse de peşini bırakmayan, Öksüz’ü koruyan eli bükemeyince “görevlerini yapmıyorlar” diyerek isyan edip istifa eden savcıydı. Darbeden 5 yıl sonra, 5 bin liralık bir satışta, “noterlik görevini ihmal” suçlamasıyla hâkimlerle başı belaya girdi. Üç yıl önce konuştuğumuzda “Beni sürgün eden zihniyet hâlâ işin başında” demişti. “Galiba haklı” dedim.”

Gazeteci Terkoğlu: Adil Öksüz’ün peşine düşen savcıya görevi ihmalden soruşturma başlatıldı

Yorumlar kapalı.