Gazeteci Çiğdem Toker’den Google Earth’teki ‘yazlık saray’ detayı

Toker, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 2018-2021 yılları arasında 640 milyon TL harcanarak yaptırılan Okluk Yazlık Sarayı’nın 28 Haziran 2020 tarihli uydu fotoğrafında 50 m'lik iskelesine yaklaşık 53 m'lik bir mega yat görüldüğüne dikkati çekti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Çiğdem Toker, “Okluk Yazlık Sarayı’ndaki mega yat kime aitti?” diye sordu.

“Akademisyen bir okurumdan ilginç bir e-posta aldım. Okluk Yazlık Sarayı haberlerini ve yazımı okuduktan sonra Google Earth programı üzerinden geriye dönük olarak uydu fotoğraflarına bakmış. Dikkatini çeken tespitleri paylaşan okurum, Mayıs 2021 uydu görüntüsündeki üç helikopter pistine değinirken, Haziran 2020 tarihli uydu fotoğrafında da yaklaşık 53 m’lik bir yatın iskeleye yanaşmış olduğunu belirtiyor” diyen Toker, söz konusu mail sonrasında kendisinin de Google Earth’e baktığını belirterek şunları kaydetti:

“Gerçekten de 28 Haziran 2020 tarihli uydu fotoğrafında 50 m’lik iskelede yaklaşık 53 m’lik bir mega yat rahatlıkla görünüyor. (Bu uzunluklar Google Earth programında yer alan araçlarla tespit edilip ölçülebiliyor.) 50 metre üzerindeki mega yatlar genellikle ultra lüks olarak tasarlanıp inşa ediliyor. Kimilerinin içinde konser salonu, yüzme havuzu, helikopter pisti bulunuyor.

Cevap gelmeme ihtimali yüksek olsa da sorumuz kayıtlara girsin: Bu uzunluktaki yat kimindi ya da kimin ve Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı’na hangi amaçla yanaşmıştı?”

Gazeteci Çiğdem Toker’den Google Earth’teki ‘yazlık saray’ detayı

Yorumlar kapalı.