Gazeteci Baransel Ağca, Soylu’nun yeğenindeki ‘SS’ plakalı aracı araştırdı: İfadeye çağırıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Thodex'in sahibiyle görülen yeğeninin fotoğraflarındaki SS plakalı lüks araçla ilgili iddiaları gündeme getiren Baransel Ağca, ifadeye çağrıldığını açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Baransel Ağca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeğeninin fotoğrafında görülen SS plakalı lüks araçla ilgili iddialarının ardından ifadeye çağrıldı.

Ağca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Evet arkadaşlar size bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber, savcılar sesimi duydu. Kötü haber ifadeye beni çağırdılar :). Kısa süre içinde Vatan Emniyet’e giderek ifade vereceğim. Gelişmeleri buradan sizinle paylaşırım” dedi.

https://twitter.com/brnslagca/status/1386955376042680326?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1386955376042680326%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazeteduvar.com.tr%2Fsoylunun-yegenindeki-ss-plakali-araci-arastiran-gazeteci-baransel-agca-ifadeye-cagrildim-haber-1520559

Bakan Soylu’nun, milyar dolarlık vurgunla yurt dışına kaçan Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer ile fotoğrafındaki üçüncü kişi olduğu belirtilen yeğeni Hasan Berk Işık’ın SS plakalı lüks bir araçla çekildiği görüntü ve fotoğrafların sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından, Baransel Ağca araçla ilgili araştırma yaptığını açıklamıştı. Ağca, plakanın İsmet Çelik’e ait galeta unu üreten bir şirkete kayıtlı olduğunu yazmış ve bu şirketin yetkilisinin “Süleyman beyin yeğenleri sigorta işindedir zaten. Bizim araçları da onlar sigortalar. O nedenle araları iyidir, o arabayı kiralamamıştır, rica üzerine alıp kullanmıştır” dediğini aktarmıştı.

‘KENDİ ADINA YAPTIRDIĞI YURT KHK İLE FETÖ’DEN KAPATILMIŞ’

Ağca, Şirketin adresini araştırırken haritadan başka bir yerle eşleştiğini gördüm: İsmet Çelik Erkek Öğrenci Yurdu. İsmet bey aynı zamanda yurt işine de girmiş. Dedim normal iş insanı sonuçta ama şu yurda bir bakalım yauw. Google’da bulamadım. Tabi ki Facebook’ta buldum. Sonra 2014 yılından bir gönderinin hala duvarda kaldığını gördüm. Yurt hesabı, aşçısının yaptığı maklubeyi paylaşmış. Dedim ki ‘Hemen abartma Baransel maklubeyi herkes yapabilir.’ Sonra yurdun akıbetini merak ettim ve evet… Maalesef FETÖ. 20 yılı aşkın bir süredir Süleyman Soylu ile arkadaş olan İsmet beyin kendi adına yaptırdığı yurt 2016 yılında çıkan 667 sayılı KHK ile FETÖ’den kapatılmış. Teyit etmek isteyen arkadaşlar 667 sayılı KHK içinde yurdun adını aratıp benimle aynı sonuca ulaşabilir” demişti.

Kaynak: Gazete Duvar

Gazeteci Baransel Ağca, Soylu’nun yeğenindeki ‘SS’ plakalı aracı araştırdı: İfadeye çağırıldı

Yorumlar kapalı.